Speltips Hertha Berlin – Union Berlin 19/1: Tyska cupen

Martin Efvergren Publicerat: 19 januari 2022

Den tyska cupen DFB Pokal bjuder på ett Berlinderby där Hertha Berlin och Union Berlin drabbar samman. Matchen spelas onsdagen den 19 januari 2022 med avspark kl 20:45.

Hertha Berlin – Union Berlin

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hertha Berlin avslutade det gångna året med flaggan i toppen då man besegrade Dortmund med 3-2 på hemmaplan strax innan juluppehållet. Sedan årsskiftet har man sedan spelat två matcher i Bundesliga. I lördags spelade man 0-0 borta mot Wolfsburg och dessförinnan föll man med 3-1 hemma mot Köln.

I den tyska cupen, kallad DFP Pokal, har Hertha Berlin slagit ut Meppen och Preussen Munster. Nu väntar alltså säsongens andra Berlinderby då man gästas av lokalrivalen Union Berlin i åttondelsfinalen av DFP Pokal.

Union Berlin har svarat för en stark säsong i Bundesliga så här långt. Efter 19 spelade matcher står man på 31 poäng och ligger på en femte plats i tabellen. Därmed är man nio poäng bättre än Hertha som tagit 22 poäng och ligger på en 13:e plats.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Öppen matchbild

Union Berlin har alltså varit det bättre laget av dessa två den här säsongen och man kommer med en ganska bra trend. I lördags besegrade man toppkonkurrenten Hoffenheim med 2-1 hemma. Dessförinnan spelade man 2-2 borta mot Leverkusen.

I den senaste omgången av tyska cupen var man dock illa ute. Mötet mot Waldhof Mannheim från tredjedivisionen avgjordes först efter förlängningsspel.

Det här är alltså det andra mötet mellan de här båda Berlin-klubbarna den här säsongen. När de möttes i Bundesliga i den tolfte omgången vann Union Berlin med 2-0 på hemmaplan.

Union Berlin gäller också som väldigt knappa favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett spel på bortalaget ger omkring 2.63 gånger insatsen.

Tayfun Korkut tog över som tränare för Hertha Berlin i november och det har givit en viss positiv effekt. För hans vidkommande blir det här derbyt extra betydelsefullt. Han behöver vinna förtroende för att få arbetsro och en derbyseger slår då det mesta.

Utgången av den här matchen känns ganska oviss, men jag tror på en underhållande och offensivt inriktad matchbild. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.78 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.78
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, onsdag 19 januari 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: