Speltips Hibernian – Hearts 1/2: Edinburgh-derby

Martin Efvergren Publicerat: 1 februari 2022

Tisdagskvällen bjuder på ett Edinburgh-derby där Hibernian FC tar emot Heart of Midlothian i den 24:e omgången av Scottish Premiership. Matchen spelas tisdagen den 1 februari 2022 med avspark kl 20:45.

Hibernian – Hearts

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Shaun Maloney tog över som manager för Hibernian FC strax innan jul och han fick en väldigt bra start. Hibernian vann hans två första matcher mot Aberdeen och Dundee United i Premiership, men har därefter inte kommit upp i samma nivå.

I lördags föll man med 3-2 hemma mot Livingston och dessförinnan spelade man 0-0 borta mot Motherwell. På de tre senaste ligamatcherna har det därmed bara blivit en poäng. Totalt har Hibs tagit 30 poäng efter 23 omgångar, vilket ger en femte plats i Scottish Premiership.

Nu är det mer än bara tre poäng som står på spel när man ställs mot Edinburgh-konkurrenten Heart of Midlothian FC, i folkmun Hearts. Hearts är för närvarande tolv poäng för Hibs och placerar sig på en relativt ohotad tredjeplats i tabellen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Hearts

Hearts har helt klart positionerat sig som ”best of the rest” i Scottish Premiership den här säsongen. Rangers och Celtic har ryckt i toppen, men efter dem är Hearts det bästa laget så här långt.

Ser vi till Hearts senaste matcher blir detta också tydligt. På de tio senaste matcherna har man tagit sju segrar och tre förluster. De tre förluster har kommit mot Celtic två gånger samt i mötet mot Rangers, resterande matcher har man alltså vunnit.

Detta är säsongens andra Edinburgh-derby. När de senast möttes i den femte omgången av Premiership slutade det 0-0 då Hearts var hemmalag.

Det brukar bli jämna fighter mellan de här båda rivalerna och mycket talar för att det kommer att bli det även den här gången. Hos spelbolagen gäller emellertid Hibs som knappa favoriter. Ett spel på hemmalaget ges till ett odds omkring 2.55.

Ser vi till säsongen som helhet och trenden de senaste matcherna är det dock fördel Hearts. Som jag ser det är de något undervärderade här. Visst, det är ett derby och parametrar som tabelläge form kan bli mindre relevanta. Samtidigt är det samma fotboll med samma regler som vanligt och i mitt tycke är Hearts det bättre laget.

Bortser vi från förlusterna mot Celtic och Rangers har Hearts målskillnaden 15-1 på de sju senaste matcherna där man vunnit samtliga. Det här lär bli ett tätt och intensivt derby där små marginaler sannolikt kommer fälla avgörande. Bäst chans att vinna har dock, som jag ser det, bortalaget och därför blir mitt spel Hearts 0 (asian handicap) till 1.93 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Hearts 0 (asian)
Odds: 1.93
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, tisdag 1 februari 2022
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: