Speltips, HIFK Helsingfors – Linköpings HC 8/11: Äntligen match igen!

Simon Pålsson Publicerat: 7 november 2016

Efter ett veckolångt uppehåll är det europeisk topphockey igen. Linköpings HC tar sig till den finska huvudstaden Helsingfors för att försöka ta sig vidare i CHL-slutspelet.

CHL-slutspelet rusar vidare med inte mindre än fyra svenska lag kvar i turneringen. Ett lag som spelar en helt öppen historia i sin match är Linköpings HC, som har med sig 1-1 till den finska huvudstaden Helsingfors efter det första mötet på hemmaplan.

Efter att ha dominerat matchen från start och även tagit en tidig ledning tappade Linköping in kvitteringen i den tredje perioden senast. Niklas Bäckström i bortalagets mål imponerade stort och höll sitt lag kvar i matchen, men frågan är nu om Linköping kan etablera samma tryck på bortaplan och om Niklas Bäckström kan fortsätta spela lika bra.

Klart är hur som helst att mötet minst sagt lever inför returmatchen, något som passar den neutrala åskådaren. Matchen är också först ut av samtliga returmöten och spelas redan 18:00 under tisdagskvällen.

Oddsen lite skeva – vi tror på svenskarna

I vår värld är det här en fortsatt väldigt öppen historia och vi räknar med två taggade lag. I det här skedet av turneringen finns det ett något tydligare fokus från de deltagande lagen, att jämföra med i gruppspelet då vi får se en hel del märkliga prestationer och resultat. Å andra sidan är det fortsatt ligaspelet som prioriteras hos de allra flesta lagen.

Linköping kommer dock oerhört utvilade till matchen. Svensklaget har inte spelat en match sedan förra veckan mot just Helsingfors och kan därmed inte vara slitna det minsta. Nu har visserligen inte heller finnarna spelat någon match, men det faktum att det finns utvilade ben i båda läger öppnar åtminstone för en trevlig historia.

Vår känsla är att det här kan sluta lite hur som helst, men Linköping har en god chans att vinna även på bortaplan. Helsingfors är en behaglig resa och bör inte sitta i benen på spelarna. Därför spelar vi Linköping +0.0 (asian handicap) till 2,08 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor). Det är alltså samma spel som draw no bet.

Speltips:

Speltips:  Linköpings HC +0.0 (asian handicap)
Odds:  2,08 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:00, tisdag 8/11
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv. (TV-tablå)
Stream:   svtplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: