Speltips Holger Rune – Casper Ruud 7/6: Nordisk duell

Martin Efvergren Publicerat: 7 juni 2023

Dansken Holger Rune och norrmannen Casper Ruud gör upp i kvartsfinalen av de Franska öppna mästerskapen 2023 på Roland Garros. Matchen spelas onsdag den 7 juni med start från kl 12:00.

Holger Rune – Casper Ruud

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det krävdes en rejäl holmgång i åttondelsfinalen för att Holger Rune skulle kvalificera sig för kvartsfinal i Franska öppna för andra året i rad. Den 20-årige dansken ställdes då mot argentinaren Francisco Cerundulo i en match som avgjordes först i femte set efter snudd på fyra timmars spel.

Efter tre jämna set föll Rune med 6-1 i det fjärde och såg då ut som en slagen man. Men han skulle komma att resa sig på ett imponerande sätt. Till slut kunde han vinna den här rysaren efter avgörande i tie-break i femte set.

Världssexan Holger Rune hade tidigare, utan större problem, slagit ut amerikanen Eubanks och argentinaren Olivieri.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Oviss utgång

Den 24-årige norrmannen Casper Ruud fick en behagligare resa i sin åttondelsfinal mot chilenaren Nicolas Jerry. Det var visserligen jämt i alla set, men det krävdes bara tre för att Ruud skulle avancera. Setsiffrorna skrevs till 7-6, 7-5, 7-5.

Världsfyran Casper Ruud inledde turneringen med att slå ut Elias Ymer i tre raka. Därefter tappade han ett set mot italienaren Zeppieri och likadant i den tredje rundan mot kinesen Zhang.

Holger Rune och Casper Ruud möttes senast på gruset i Rom för cirka tre veckor sedan. Det var då en finalplats som stod på spel när Rune kunde segrande med 2-1 i set. Dessförinnan hade Ruud slagit dansken i de fyra föregående mötena. Ett av dessa ägde rum just här på Roland Garros för ett år sedan – också det i kvartsfinalen.

Inför den här turneringen sågs Rune som en större favorit än Ruud, men inför den här matchen är det norrmannen som gäller som knapp favorit hos spelbolagen. Framförallt beror det på att dansken har en klart tuffare åttondelsfinal i benen.

Utgången är oviss och vi kan nog räkna med att det här kommer att bli en jämn och spännande nordisk duell. Jag tror inte att Rune kommer direkt hämmad av att han kommer från en femsetare då vi har att göra med en vältränad 20-åring. Snarare lär den matchen ha stärkt honom ytterligare mentalt.

Vi har att göra med två ytterst jämnstarka herrar och jag ser det som troligt att det kan gå till fem set. Mitt spel blir att det kommer spelas över 37.5 game till 1.78 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 37.5 game
Odds: 1.78
Bolag: Betinia
Spelstopp: Från 12:00, onsdag 7 juni 2023
TV: 
Stream:  Discovery+