Speltips Holger Rune – Christopher Eubanks 30/5: Rättmätig favorit

Martin Efvergren Publicerat: 30 maj 2023

Världssexan Holger Rune är storfavorit i mötet mot amerikanen Christopher Eubanks i den första rundan av de Franska öppna mästerskapen på Roland Garros. Matchen spelas tisdag den 30 maj 2023 med start från kl 11:00.

Holger Rune – Christopher Eubanks

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Den 20-årige dansken Holger Rune har etablerat sig i den absoluta tennis-världstoppen och går nu in i Franska öppna som en av huvudfavoriterna. Förra året blev han utslagen av norrmannen Casper Ruud i kvartsfinalen. I år gäller han som tredjehandsfavorit efter Carlos Alcaraz och Novak Djokovic.

Rune kommer nu senast från en finalförlust i ATP-turneringen på grus i Rom. Där föll han mot Daniil Medvedev i två raka set, men kunde ändå kliva upp från sjunde till sjätte plats på världsrankningen vilket är danskens personbästa.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En formstark Rune

Den 27-årige amerikanen Christopher Eubanks är för närvarande rankad på 74:e plats, vilket är hans högsta position i kärriären. Då han är drygt två meter lång har han räckvidden som en av sina främsta styrkor, men inför det här mötet gäller han som stor underdog.

Eubanks kommer senast från spel på ATP-touren i Geneve. Där blev han utslagen av Alexander Zverev i två raka set i åttondelsfinalen. I turneringen dessförinnan spelade han på Challenger-touren i Busan där han tog sig till kvartsfinal. I den föll han mot 127:e-rankade Aleksandar Vukic.

Nu väntar så betydligt tuffare motstånd i form av en Holger Rune som ser ut att vara i väldigt gott slag. Dansken gäller också som favorit till endast 1.03 gånger insatsen som vinnare av den här matchen.

Det mesta talar för att Rune vinner det här i tre raka set. Med längden och räckvidden som styrka är grus inte Eubanks bästa underlag och han lär få problem i de längre duellerna. Mitt spel blir att det här kommer att avgöras med under 29.5 spelade game till 1.91 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 29.5 game
Odds: 1.91
Bolag: Betinia
Spelstopp: Från 11:00, tisdag 30 maj
TV: 
Stream:  Discovery+