Speltips, Holland – Island 3/9: Skrällpolletter investeras

Spelbloggare Publicerat: 2 september 2015

Holland mot Island. För ett år sedan skulle det ses som en omöjlighet att Island skulle klara av att vinna en sådan match. Nu? Helt annorlunda – och oddssättarna bjuder på fina skrällsiffror.

Island – ett land med drygt 300 000 invånare – i topp på 15 pinnar, Holland – som plockade tredjeplatsen i förra årets världsmästerskap – trea på tio. Vem kunde tro att det skulle se ut så i kvalet mot EM?

Succé och fiasko är orden. Totala sådana. Lars Lagerbäck förmår alltid att se till att hans lag presterar, men det han hittills åstadkommit i Island är häpnadsväckande. Ett land som tidigare inte varit direkt synonymt med fotboll – osar just nu fotbollsfeber. För holländsk del känns det kallare och kanske är det så att man lider av en baksmälla från världsmästerskapet?

Vinner – igen?

Som nämnt; för ett år sedan hade en klar hemmavinst varit självklar som förhandstips. Nu ser det helt annorlunda ut. Möjligt att Island bara stuckit upp snabbt, för att sedermera falla lika fort – men min känsla är fortfarande att borde ha bensin i tanken och inte kommer falla ihop platt. Och trots fast Holland fått ladda batterierna i tre månader lär sviterna från misslyckandena sitta kvar.

Organisationen och ett vasst omställningsspel är Islands främsta vapen. Tror därav att den väntade matchbilden kommer gynna dem rejält; med ett Holland som är pressade att plocka en trea och måste pusha upp positionerna vid ett eventuellt oavgjort resultat en bit in i matchen. Passar sannolikt Island bra; att de kan luta positionerna bakåt och invänta möjligheter att ställa om. Ytor kommer det finnas.

Den omvända matchen vann ju Island överraskande med 2-0, det trots att man bara hade 32% av bollinnehavet. Lär vara liknande siffror nu, kanske att Holland får hålla ännu mer boll – inte Island eller Lagerbäck emot överhuvudtaget.

Självfallet ska Holland vara stora favoriter, men kommer man fel ut här – då kan det smälla fort åt andra hållet. Klart mer än 10% sannolikhet ska Island ha att vinna och den raka tvåan spelas till smakrika 10,0 x polletterna hos William Hill.

Speltips:

Speltips: Island vinner, rak tvåa
Odds: 10,0 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 3/9
TV:  kanalnio logo (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Holland 1,36 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 5,30 comeon logo
Island 10,00 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,85 mybet logo
Under 2,5 mål 2,08 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: