Speltips, Holland – USA 5/6: Flera unga spelare får chansen

Emil Jakobsson Publicerat: 5 juni 2015

Holland tar emot USA i en träningslandskamp som Viasat Fotboll sänder under fredagen med avspark 20:30. Båda nationerna måste hitta rätt inför viktiga matcher som väntar. 

Efter VM-bronset i Brasilien har det stormat runt det holländska landslaget och dess nye förbundskapten Guus Hiddink. De har bara två segrar, en oavgjord och två förluster under EM-kvalet vilket betyder att dem just nu ligger trea i gruppen, hela fem poäng bakom Island och sex poäng bakom Tjeckien. De har dessutom förlorat två av tre träningslandskamper efter VM vilket gör att läget börjar bli pressat. De vann visserligen mot Spanien i en träningslandskamp med 2-0 nu senast vilket gav en del positiva signaler om att Hiddink kanske börjar få ordning på laget.

Även om detta bara är en träningslandskamp har Hiddink inte råd med en till förlust och nya negativa rubriker, speciellt inte med tanke på att de spelar en viktig EM-kvalmatch bara sju dagar senare mot Lettland. Samtidigt kommer Hiddink givetvis inte slita ut sina spelare med tanke på den viktiga matchen och vi kan nog räkna med en hel del tidiga byten.

Ser man till frånvarolisten kommer Holland sakna Das Dost, Ron Vlaar, Stefan de Vrij samt Jetro Willems.

Flera unga spelare får chansen

USA är ute på en kortare Europaturné där de även kommer möte Tyskland på onsdag. De vill testa sig själva mot riktigt starkt motstånd och hitta formen inför CONCACAF Gold Cup som drar igång den 7 juli hemma i USA. Det är en turnering som spelas vartannat år med lag från Nordamerika, Centralamerika och Karibien och där USA är regerande mästare och där de varit i final under fem raka turneringar och vunnit tre av dem.

USA har annars ett starkt VM från Brasilien med sig. De gick vidare till slutspelet från en riktigt tuff grupp efter en 2-1-seger mot Ghana, 2-2 mot Portugal och sedan en 0-1-förlust mot blivande världsmästarna Tyskland. Väl i slutspelet föll de sedan med 2-1 mot Belgien efter en heroisk insats, inte minst från lagets målvakt Tim Howard som slog VM-rekord med 15 räddningar i den matchen.

Efter VM har USA bara spelat vänskapsmatcher och det har blivit tre segrar, tre oavgjorda och fyra förluster. Frågan är hur det påverkar dem att inte spelat en enda tävlingsmatch på drygt ett år?

– På ett sätt vill vi se hur några av killarna klarar av att bli utkastade i iskallt vatten för att se om de kan simma och hur de ligger till när det gäller landslaget, säger USA:s förbundskapten Jürgen Klinsmann till US Soccers hemsida inför matchen och syftar på att en hel del yngre spelare kommer få chansen mot riktigt bra motstånd.

Han syftar bland annat på Ventura Alvarado och John Brooks som båda är 22 år och som båda har begränsad erfarenhet från spel på den högsta nivån. De väntas spela för USA under fredagen och vi får se hur de klarar av Hollands offensiva vapen.

Testar ett spel under första halvleken

Som alltid när det är en träningslandskamp håller vi nere insatserna men vi tycker verkligen om oddset 2,15 som erbjuds för att Holland ska vinna första halvleken hos William Hill (1 000 kr bonus). USA är som bekant ett betydligt svagare lag och kommer testa en hel del mer oprövade spelare både i defensiven och offensiven. Det faktum att de inte spelat en riktigt tävlingsmatch på drygt ett år tror även även påverkar dem negativt även om även detta är en träningsmatch.

Holland vill samtidigt vinna den här matchen för att slippa alla svarta rubriker efter deras otroligt svaga år och bygga vidare på segern mot Spanien nu senast. Dessutom spelas matchen hemma i Amsterdam inför deras egna fans så de lär bjuda upp till dans här.

Med tanke på EM-kvalet om en vecka lär vi samtidigt se en hel del tidiga byten i främst Holland vilket gör att Holland att vinna första halvleken till 2,15 känns bättre än Holland vinner halvtid/fulltid till 2,38. Man vet aldrig om ett ungt USA kan jobba sig in i matchen efter en passiv inledning efter att Holland bytt ut några nyckelspelare.

Testa ett nytt spelbolag: Betrally ger alla nya kunder 1 000 kronor. Klicka här för att hämta bonusen.

Speltips:

Speltips: Holland vinner första halvleken
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 20:30 fredag 5/6
TV / Stream:  viasatfotboll logoviaplay logo  (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Holland 1,55 mybet logo
Oavgjort 4,0 expekt logo
USA 7,5 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,0 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,86 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: