Speltips, Holstein Kiel – 1860 München 29/5: Tillknäppt första möte väntar – överodds på målmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 29 maj 2015

Holstein Kiel och 1860 München drabbas samman i kvalet mellan tyska division två och tre. Första mötet av två spelas i Kiel och vi väntar oss en målsnål batalj.

1860 München var en bra bit uppe på den övre tabellhalvan i 2. Bundesliga förra året och det är nästan lite chockerande hur katastrofala de varit denna säsong. Man har fajtats med näbbar och klor nere i botten, mycket på grund av det usla hemmafacit.

Tillslut hamnade man alltså på den tredje sista platsen. Inför den avslutande matchen hade man allt i egna händer; oavgjort hade räckt mot Karlsruher SC, men det blev en klar 0-2-förlust, vilket innebar att man hamnade pinnen under St. Pauli precis ovan och hade bättre målskillnad än nästjumbon Erzgebirge Aue. Hade kunnat sluta hur som helst.

Resultaten har inte bara gjort supportrarna missnöjda, vissa motsättningar råder också inom truppen. På träningen, dagen efter den nämnda förlusten, hamnade anfallaren Rodri och Stefan Ortega i ett tjafs – en konflikt som sannolikt legat och grott under en längre tid.

Desto bättre är snacket i Holstein Kiel, inte helt förvånande med tanke på vilket succéår man stått för. En tredjeplats i den tuffa tredjedivisionen talar för sig självt och bara suveräna Arminia Bielefeld och MSV Duisburg var bättre, dessutom med hyfsat liten marginal.

Man avslutade förvisso med två förluster i följd, men hade inför dessa matcher i praktiken redan säkrat sin plats i tabellen och i den sista klev man sannolikt inte in med någon direkt prestationsångest, mer som en förberedelse till detta dubbelmöte.

Skadesituationen är bra för båda parter och de saknar bara en spelare vardera.

Starkast defensiv i serien

Målsnålt alltså, det är det vi tänker här. Första mötena i dessa dubbelmötena brukar vara lite mer avvaktande än det andra, när ena laget ofta jagar direkt ut underläge. Holstien Kiel vill såklart lösa ett bra resultat på hemmaplan, men jag har svårt att se dem köra full fart framåt. Vikten av att inte släppa in ett bortamål är enorm.

Trots att Holstein ”bara” kom trea, släpptes klart minst mål in i hela serien: 30 stycken på 38 matcher och bara tio på 19 hemmamatcher. Blir rejält tufft för 1860 München att få in ett bortamål, vilket de själva borde vara medvetna om och främsta fokus lär vara på att försöka hålla motståndarnas siffror nere.

Bara i fem av Holsteins 19 hemmamatcher hamnade båda lagen i målprotokollet. Nu ska man ses med god möjlighet att hålla nollan och offensiven är inte heller den spetsigaste; chanserna kommer vara svårskapta. Tillknäppt och målsnålt? Ja.

Båda lagen gör INTE mål spelas till mycket fina 1,95x hos Mybet.

Speltips:

Speltips: BLGM – nej
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 20:30, 29/5
TV / Stream:  eurosporttva logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Holstein Kiel 2,45 betsson logo
Oavgjort 3,30 mybet logo
1860 München 3,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,30
Under 2,5 mål 1,65 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: