Speltips Huddersfield – Burnley 29/7: Ligapremiär

Martin Efvergren Publicerat: 29 juli 2022

Huddersfield Town tar emot Burnley FC i premiären av The Championship. Matchen spelas fredagen den 29 juli 2022 med avspark kl 21:00.

Huddersfield – Burnley

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Huddersfield Town svarade för en imponerade säsong då man gick från att ha tampats i bottenskiktet till att bli ett topplag i Championship. Det bar till en tredje plats i sluttabellen och sedermera en playoff-final mot Nottingham Forest. Där föll man med 1-0 och resan under spanjoren Carlos Corberans ledning fick därmed inget lyckligt slut.

I början av juli meddelade Corberan att han lämnar sin post som manager för klubben och det var förstås ett tungt bakslag för Huddersfield. Ny på posten är nu Danny Schofield som tidigare spelat för klubben och som senast kommer från en roll i klubbens ungdomsverksamhet. Tanken är att han ska bygga vidare på de idéer som Corberan så framgångsrikt implementerat.

Förutsättningarna ser dock tuffa ut då man också tappat ett par bärande spelare. Huddersfield förväntas därför inte bli något topplag den här säsongen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor gratisspel hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Stor spelaromsättning

Ett lag som har tappat än mer kvalitet är förstås Burnley som degraderas efter sju säsonger i Premier League. Det blev en tuff säsong där man kämpade in i det sista men slutade på en 18:e plats, tre poäng efter Leeds ovanför strecket.

Sean Dyche fick lämna sin post som manager under våren och till den här säsongen bygger man nytt under Vincent Kompanys ledning. Under sommaren har man tappat spelare som Nathan Collins, Nick Pope, James Tarkowski, Ben Mee och Wout Weghorst. Kompany har tagit med sig Josh Cullen och Samuel Bastien från den belgiska ligan, men på pappret är det onekligen ett kraftigt försvagat Burnley jämfört med förra säsongen.

Burnley tillhör heller inte huvudfavoriterna i Championship den här säsongen. Detta till skillnad från Watford och Norwich som också kommer från Premier League, men som har kunnat behålla, på pappret, slagkraftiga trupper.

Förutsättningarna inför den här premiären är jämna och ovissa. Ser vi till oddssättningen är Huddersfield ytterst knappa favoriter då ett spel på hemmalaget ger omkring 2.60 gånger insatsen.

Huddersfield var förra säsongen ett offensivt inriktat och passningsorienterat lag. Tanken är att man ska fortsätta på den linjen och Kompany har liknande idéer med sitt Burnley. Båda lagen lär vilja mycket här, men det är oklart hur väl man kommer sitta ihop så här tidigt. Jag finner anledning att tro på en mer öppen matchbild och mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.92 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.92
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, fredag 29 juli 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: