Speltips Huddersfield – Cardiff 5/2: Rakt spel

Simon Pålsson Publicerat: 5 mars 2021

Championship fortsätter fredagen den 5 mars 2021 med mötet mellan Huddersfield och Cardiff City. Vi rekar med odds på förhand.

Huddersfield - Cardiff City

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav.

Det är ett riktigt maraton att spela i Championship och redan nu har lagen hunnit spela i runda slängar 34 matcher bara i ligaspelet under säsongen. Det är långt mycket mer än vad någon annan liga runt om i Europa har hunnit med sedan sommaren.

Anledningen är såklart att man är hela 24 lag i serien och det ska spelas totalt 46 omgångar innan vi kan sätta igång med playoffspelet framåt vårkanten.

Målsättningen inför säsongen, för både Huddersfield och Cardiff City, var att finnas med i striden om sådana platser inpå avslutningen. Men vi kan lugnt konstatera att så blir inte fallet för Huddersfield.

Som om det inte vore nog med att man bara har fem poäng ner till en nedflyttningsplats så har laget också riktigt svag form, med tre raka matcher utan vinst, och hela 17 förluster på sina 34 matcher. Alltså förlust i varannan tillställning för Huddersfield.

Cardiff City däremot går som tåget och har vunnit sju av sina åtta senaste matcher, varpå man klättrat i tabellen igen. En vinst här gör att man, åtminstone tillfälligt, tar sig upp på playoffplats. Det är med AFC Bournemouth, Reading och Barnsley som man kommer att göra upp hela vägen in i mål.

1×2-spel i Championship

Huddersfield har ett gäng skador som försvårar för laget och som gör att truppen egentligen blir svagare än vad den behöver vara inför den här matchen.

Josh Koroma, Tommy Elphick, Harry Toffolo och Rolando Aarons kommer inte att kunna spela, och det kommer inte heller Carel Eiting att kunna göra. Förmodligen är Jonathan Hogg inte heller han med i startelvan mot Cardiff City.

Cardiff City har ett par mer välkända namn borta och inte minst den hårdföre mittbacken Sol Bamba kommer att stå utanför laget. Joe Bennett, Isaac Vassell, Lee Tomlin och Jordi Osei-Tutu står också utanför matchtruppen.

Tunga tapp i båda läger alltså, men i mina ögon klart svårare tapp i emmalaget. Därför håller jag bortalaget som klar favorit.

Cardiff City vinner spelas till 2,15 gånger såsen hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos leovegas – Hämta 100 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Cardiff City vinner
Odds: 2,15
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 20:45, fredag 5 mars 2021
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: