Speltips, Huddersfield Town – Liverpool 20/7: Två goda vänner gör upp

Simon Pålsson Publicerat: 19 juli 2016

Liverpool avslutar sin inhemska försäsongsturné med en match mot Huddersfield Town. Därefter bär det av till Kalifornien för nästa steg i uppbyggnadsfasen. Spelbloggare.se har hittat ett fint speltips inför matchen.

Det är inte bara en vanlig träningsmatch när Huddersfield Town tar sig an Liverpool på onsdagskvällen. För det första är det här en fin möjlighet för laget att mäta sina krafter med ett lag från landets högsta serie. För det andra är det en intressant match mellan två goda vänner.

De båda lagens managers är nämligen goda vänner och har arbetat tillsammans tidigare, både i Mainz och i Borussia Dortmund. Därutöver var Huddersfield Towns manager David Wagner bestman på Jurgen Klopps bröllop. Det säger trots allt en hel del om vänskapen.

Liverpool avslutar sin första fas av försäsongen med den här matchen på John Smits’ Stadium. Dagen därpå, tidigt på morgonen till och med, flyger laget över Atlanten för att fortsätta sina förberedelser på amerikansk mark. Där väntar lite tyngre motståndare, någonting som troligen bottnar i tron att det bättre förbereder laget inför vad som komma skall. Den första matchen i USA spelas exempelvis mot Arsenal.

Tidigare i sommar har laget spelat mot Tranmere, Wigan Athletic och Fleetwood Town. Tre minst sagt överkomliga motståndare och tre enkla segrar. Totalt 8-0 på tre matcher säger en hel del, allra främst om motståndet.

En tämligen avslagen historia

Huddersfield Town å sin sida har också vunnit samtliga sina träningsmatcher. Så här långt har de dock bara spelat två, mot Guiseley och mot Oldham. 1-0 och 2-0 har matcherna slutat, någonting som inte är vidare enkelt att dra några större växlar på.

Trots att lagens tränare säkerligen vill vinna mot varandra är det lagets långsiktiga förberedelser som är i fokus i en sådan här match. Liverpool har ett tidigt flyg dagen efter och lär inte utsätta några spelare för risker vid känning eller vid hög belastning. Många byten är att vänta. Enligt rapporter från bland annat Liverpool Echo ska Jurgen Klopp mönstra det som kan liknas vid en ordinarie elva först i matchen mot Arsenal.

Huddersfield Town å sin sida är motiverade att göra en bra match, speciellt defensivt. Inför sin hemmapublik mot ett större lag – dessutom med den extra aspekten av att David Wagner gärna knäpper sin vän på näsan – vill laget såklart göra en bra insats. Det öppnar för en matchbild där Huddersfield Town försvarar sig bra och där Liverpool varken har kraft, ork eller motivation att dyrka upp laget särskilt effektivt.

Därför tror vi på en lite lätt avslagen historia. Målmöjligheterna bör vara begränsade. Trots det betalar under 2,5 mål i matchen långt över dubbla degen. Hos bet365 spelar vi därmed under 2,5 mål till 2,15 gånger pengarna.

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 goals
Odds:  2,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, onsdag 20/7
TV:    viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:    viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: