Speltips, HV71 – Espoo Blues 10/11: Orkar hemmalaget vända på steken?

Simon Pålsson Publicerat: 10 november 2015

3-1 från det första mötet gör att HV71 har kniven mot strupen när Espoo Blues tar sig till Jönköping. Vilket av lagen får vi se i CHL-kvartsfinalen om några veckor?

Det ser mörkt ut för Jönköpingslaget HV71 inför den andra av två åttondelsfinaler i CHL. Den första slutade nämligen med förlust, 3-1, borta mot finska Espoo Blues.

Egentligen var det inte bara resultatet som sprider ett mörker över dubbelmötet, det fanns också en spelmässig dimension som HV71 inte riktigt bemästrade. Laget hade svårt att få fäste om motståndarna, som kontrollerade matchen precis som de ville.

Nu har finnarna dessutom ett fint resultat att gå på i Kinnarps Arena och det krävs nu en rejäl uppryckning för att HV71 ska kunna vända på steken i returen. Åttondelsfinalerna avgörs över två matcher och om det ska bli kvartsfinal är seger med minst två mål det enda alternativet.

Espoo Blues bra organiserade

Finska Espoo Blues har inte haft sin bästa säsong någonsin så här långt och laget haltar faktiskt lite i den inhemska ligan. I det internationella spelet går det bevisligen bättre, något som troligen gör att laget tack vare CHL ser ytterligare en chans att göra säsongen lyckad.

Med 3-1 i bagaget från hemmamötet i Finland åker de alltså till Jönköping med inställning att hålla ner siffrorna för att ta sig vidare i kraft av sin ledning.

HV71 å sin sida haltar också och har tre förluster på sina fyra senaste matcher. Fokus ligger utan tvekan på det inhemska spelet och vi tror inte att motivationen är på topp för att vända den här matchen. För att slå ett starkt och välorganiserat finskt motstånd krävs hundra procent närvaro. Finns den verkligen hos HV71?

Nej, det tror inte vi och tycker därför att det finns värde i handikappspelen till gästernas fördel. Hos Unibet spelar vi därför Espoo Blues +1,5 (asian handicap) till 1,78 gånger pengarna. Det betyder att vi vinner om Espoo Blues förlorar med uddamålet eller gör ett bättre resultat än så.

Speltips:

Speltips:  Espoo Blues +1,5 (asian handicap)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:00, tisdag 10/11
TV:    Matchen sänds inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
HV71  1,72 bwin logo
Oavgjort  5,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Espoo Blues  3,85 titanbet logo
Över 4,5 mål  1,75 betway logo
Under 4,5 mål  2,11 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: