Speltips, HV71 – Färjestad BK 15/11: Dags att studsa tillbaka!

Simon Pålsson Publicerat: 14 november 2016

HV71 har två raka förluster på hemmaplan, men hoppas studsa tillbaka och ge sin hemmapublik vad de vill ha när Färjestad BK gästar. Matchen spelas klockan 19:00 under tisdagskvällen.

HV71 har hakat på strax bakom topplagen i SHL-tabellen, som för övrigt är en fortsatt väldigt jämn historia. I toppen har lag som Karlskrona, Frölunda och Malmö tappat något. I skrivande stund skiljer det inte mer än sju poäng mellan serieledande Frölunda HC och HV71 på sjätteplatsen.

Det är främst spelet på hemmaplan som har legat till grund för den fina säsongsinledningen. Om HV71 hade presterat lika fint på bortaplan – samt hittat en tydligare jämnhet i sina prestationer – hade de klättrat ytterligare några placeringar.

Med 54 gjorda mål framåt är HV71 dock det målgladaste laget i serien än så länge. Det vittnar om att det finns mycket kvalité i det här laget. Om de får alla bitar att falla på plats – då tänker vi främst på bortaspelet och defensiven – kan de faktiskt bli en outsider i vår.

Till just den här matchen kommer HV71 med fint självförtroende efter 4-3-segern efter förlängning mot Växjö Lakers senast. Den segern kom på bortaplan, för en gångs skull.

Ett svårslaget Färjestad BK

För motståndet står alltså Färjestad BK, ett lag som också gått bra i säsongsinledningen. 31 inspelade poäng gör att laget nu ligger som nummer fyra i tabellen. Vad som är signifikativt för Färjestad är att de är och har varit väldigt svårslagna. Ynka fyra förluster så här långt säger en del.

En annan intressant sak är att laget vunnit samtliga fem förlängningar man varit inblandade i. Det tyder på en mental styrka och konstaterar vidare vårt påstådda faktum att Färjestad är svårslagna.

Mot HV71 lär de dock få det hett om öronen. Kinnarps Arena är ingen rolig arena att besöka, inte minst den här säsongen. Vår känsla är att HV71 vill revanschera sig efter två raka hemmaförluster (CHL och rivalmötet mot Växjö Lakers) och studsa tillbaka inför sin hemmapublik. Det vore högst osannolikt med tre raka matcher utan vinst på hemmaplan. Därför spelar vi den raka ettan till 2,45 gånger pengarna hos NordicBet (unik bonus på 1 000 kronor plus 400 kronor gratisspel).

Speltips:

Speltips:  HV71 vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,45 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  19:00, tisdag 15/11
TV:   cmorelive logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: