Speltips, HV71 – Frölunda 29/10: Tabellen ljuger inte

Simon Pålsson Publicerat: 29 oktober 2015

Frölunda fortsätter gå som tåget i toppen av SHL-tabellen. Nu tar sig serieledarna till Jönköping för ett hett möte mot HV71.

Det fanns minst sagt lovande tendenser redan under den förra säsongen, men det är i höst som Frölunda har blommat ut till vad som mycket väl kan vara sin fulla potential.

37 inspelade poäng på 14 matcher är överlägset bäst i serien och närmast jagande lag, Skellefteå, ligger hela åtta poäng bakom redan nu. 11 segrar på 14 matcher är även det ett tydligt tecken på hur pass överlägsna Frölunda varit så här långt.

Nu väntar ett hett möte med HV71, en av rivalerna de sista säsongerna. Intressant är att Frölunda har ett klart psykologiskt övertag på motståndarna, inte bara för att de visat sig oerhört starka den här säsongen. Göteborgarna har nämligen fyra segrar på de fem senaste matcherna mot just HV71.

HV71 har haft det lättare

Efter en trevande säsongsinledning har det sett lite bättre ut på sistone för HV71. En del av förklaringen ligger dock i spelschemat. Laget har nämligen mött Malmö (gånger två) och Karlskrona på sistone, tre matcher som Jönköpingslaget vunnit.

I övrigt har säsongen inte varit en fullt så övertygande historia för HV71. Blott fem segrar på de 14 inledande matcherna vittnar om att det finns en hel del att arbeta med, även fall formen med tre segrar på de fyra senaste matcherna indikerar att de är på väg att ta tag i säsongen.

När Frölunda kommer på besök får de dock leva med att gälla som klara underdogs. Dels är Frölunda ett klart bättre lag, allra främst i offensiven där laget gjort nästan dubbelt så många mål som HV71. Dessutom har göteborgarna ett psykologiskt övertag på HV71 efter fyra segrar på de fem senaste inbördes mötena.

Med det i åtanke tycker vi att spelbolagen är lite väl generösa som ger oss hela 2,35 gånger pengarna på den raka tvåan i den här matchen. Visst, det är aldrig lätt att åka till Jönköping, men som den här säsongen sett ut är 2,35 gånger pengarna på göteborgarna ett för högt odds som vi helt enkelt måste spela.

Speltips:

Speltips:  Frölunda vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,35 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 29/10
TV:   cmorehockey logo(TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
HV71  2,75 ladbrokes logo
Oavgjort  4,55 comeon logo
Frölunda  2,35 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,62 bwin logo
Under 4,5 mål  2,34 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: