Speltips, HV71 – Frölunda 4/2: Underskattade favoriter

Simon Pålsson Publicerat: 3 februari 2016

Frölunda tar sig till Jönköping för ett tufft möte mot HV71. Efter en lite sämre period hoppas gästerna hoppa tillbaka upp på hästen igen.

Det har blivit överraskande många poängtapp för Frölundas del på sistone. Laget har förlorat inte mindre än tre av sina sex senaste matcherna och det som tidigare såg ut att vara en oslagbar vinnarmaskin har visat sig vara ett mer mänskligt lag.

Bortsett från 5-0-smällen borta mot Linköping har det dock handlat om knappa förluster och i ärlighetens namn finns det ingen större anledning till oro. En mindre dipp dyker upp för alla lag någon gång och det är bättre att få den nu än om ett par månader när slutspelet drar igång.

Hur som helst tar sig Frölunda till Jönköping under torsdagen, för att där ta sig an HV71, ett lag som hälsade på och vann i Scandinavium för lite mer än en vecka sedan. Vi kan inte tänka oss någonting annat än att Frölunda törstar efter revansch när de tar sig in i Kinnarps Arena.

HV71 blandar och ger

Bevisligen har HV71 fina toppar i sina prestationer, men oroväckande nog har laget otroligt svårt att hitta en stabilitet både spel- och resultatmässigt. Laget följde nämligen upp sin 0-2-seger borta mot då serieledande Frölunda med tre raka förluster och ambitionen om att leta sig upp på en sjätteplats (direktplats till slutspelet) blev allt mer orealistisk inom loppet av en vecka.

Om vi glömmer segern senast har HV71 dessutom haft svårt för Frölunda på sistone. Samtliga lagens mötena under 2015 slutade nämligen med vinst för göteborgarna. Fyra raka matcher.

HV71 kommer till matchen utan större bekymmer på spelarfronten och laget kan alltså ställa upp med samma lag som senast. Frölunda å sin sida har inte heller några nya skadebekymmer att rapportera om.

Spelbolagen håller gästerna som knappa favoriter i den här matchen, även fall det är tydligt att de tycker att det kan gå hur som helst. Vår känsla är snarare att Frölunda är favoriter till segern här och 2,50 gånger pengarna känns helt enkelt för högt för den raka tvåan. Vi väljer dock att vara på den lite mer säkra sidan och spelar Frölunda +0.0 asian handicap (pengarna tillbaka vid oavgjort) till 1,94 gånger pengarna hos Unibet.

 

Speltips:

Speltips:  Frölunda +0.0 (asian handicap)
Odds:  1,94 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 4/2
TV:    cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
HV71  2,60 nordicbet logo
Oavgjort  4,30 betrally logo
Frölunda HC  2,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,67 ladbrokes logo
Under 4,5 mål  2,23 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: