Speltips, HV71 – Linköping 3/10: Cementeras eller bryts trenden?

Emil Jakobsson Publicerat: 3 oktober 2015

Ett härligt rivalmöte väntar under lördagen i Kinnarps Arena när HV71 tar emot Linköping och frågan är om trenden mellan lagen cementeras eller bryts?

HV71 ligger tia i SHL efter sex poäng på fem matcher och nu senast åkte de på en riktigt käftsmäll. Modo som inför deras möte i torsdags bara hade tre inspelade poäng krossade HV71 med hela 5-0 hemma i Örnsköldsvik.

– Modo var bättre än oss i dag. Det är inte mycket att säga om. Vi har fått ändra konstellationer efter varje match. Det är svårt att öva powerplay och boxplay. De som kommer in, all heder till dem, har inte spelat matcher på ett tag. Det är lite matchtempo som saknas, säger HV71:s tränare Johan Lindbom till Radiosporten efter förlusten mot Modo.

HV71 har haft en hel del skadeproblem men hade fem spelare tillbaka nu senast mot Modo. Men Jere Karalahti och Kristofer Berglund är avstängda samtidigt som Ted Brithén, Chris Campoli, Teemu Laine, Lawrence Pilut och Martin Thörnberg alla var borta nu senast på grund av skador.

Förlusten var deras andra raka men de har faktiskt vunnit båda sina hemmamatcher den här säsongen. Först 4-2 mot Växjö och sedan 4-1 mot Örebro. Men laget har en otroligt tung trend mot rivalerna Linköping.

Vunnit åtta av de tio senaste mot HV

Linköping vann de fyra avslutande grundserie matcherna mot HV71 förra säsongen och slog sedan ut dem i slutspelet efter 4-2 i matcher. Faktum är att Linköping vunnit fyra av de fem senaste bortamatcherna mot HV71. Dessutom vann Linköpings försäsongsmötet mellan lagen som spelades några dagar innan SHL drog igång med 3-0.

– Det är en speciell match för oss vilket jag tycker märktes när vi mötte dem på försäsongen. Jag hoppas att den vinsten kan innebära litegrann psykologiskt, men det är en ny match och det är skillnad på att spela tävlingsmatch. Men förhoppningsvis sitter det kvar lite i huvudet hos båda lagen, säger Linköpings Klas Östman till klubbens hemsida inför matchen.

Linköping ligger annars trea i SHL och har vunnit fyra av fem matcher den här säsongen. Nu senast blev det en 4-3-seger efter straffar mot Brynäs och de vann även deras senaste bortamatch (2-3 mot Modo).

Gästerna Linköping saknar bara Nick Sörensen men annars är samtliga spelare tillgängliga och vi väljer faktiskt att spela dem som vinnare här.

HV71 har en lång och jobbig skadelista och saknar flera nyckelspelare. Jönköpinglaget har visserligen vunnit båda sina hemmamatcher den här säsongen men vi kan inte blunda för LHC:s otroligt fina svit mot dem med åtta segrar på de tio senaste och fyra segrar på fem senaste bortamatcherna. Expekt erbjuder dessutom generösa 2,05 för Linköping inklusive eventuell förlängning och straffar vilket är hela 0,2 högre än Ladbrokes odds för samma spel.

Oddset 2,05 motsvarar en sannolikhet på 48,7 procent och enligt oss har LHC bättre chanser här än så. Speciellt med tanke på hur det såg ut för HV71 nu senast mot Modo.

Speltips:

Speltips: Linköping vinner inklusive övertid/straffar
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 18:30 lördag 3/10
TV:  cmoresport logo  (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logotv4sport logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
HV71 2,4 ladbrokes logo
Oavgjort 4,35 comeon logo
Linköping 2,7 expekt logo
Över 5,5 mål 2,4 nordicbet logo
Under 5,5 mål 1,62 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: