Speltips, HV71 – Malmö 23/10: Goda målmöjligheter i Jönköping

Simon Pålsson Publicerat: 22 oktober 2015

HV71 ser ut att ha hittat tillbaka till formen efter två raka segrar och nu är frågan huruvida Malmö kan trots sin egen negativa trend när de gästar Kinnarps Arena.

Att det blir full fart när Malmö Redhawks spelar hockey är ett faktum vi har gjort oss vana vid den här säsongen. Skåningarna har tagit SHL med storm tack vare sitt frejdiga, öppna sätt att ta sig an sina matcher.

Det har visserligen inte alltid slutat på bästa sätt, men det blir åtminstone underhållande att luta sig tillbaka i soffan och kolla när Malmö spelar ishockey. Så här långt har skåningarna inte lyckats att bärga fler än tre segrar och anledningen är enkel – laget släpper in för många mål. 38 insläppta mål på elva matcher är lite för många i längden.

Inför mötet med HV71 i Jönköping, som är det första av två möten mellan lagen den här helgen, har Malmö en del ändringar i sin matchtrupp. Frederik Storm och Erik Andersson medverkade på träningen inför matchen och tros kunna spela. Kent McDonell missar dock fyra matcher på grund av den avstängning han drog på sig efter den farliga tacklingen i derbyt mot Rögle senast.

Ett hemmalag som är på gång

HV71 har inte heller haft det helt enkelt den här säsongen, men Jönköpingslaget har möjligen hittat in på rätt väg på sistone. Två raka segrar gör att laget kommer in stärkta till dubbelmötet med Malmö. Dessförinnan såg det värre ut, med sex raka SHL-förluster.

Laget har visat prov på klara brister i defensiven och det har dessutom höjts röster om en bristande moral. Nu ser laget ut att vara samlat igen och frågan är om Malmö får sota när HV71 ser ut att ha hittat tillbaka till vad som kan likna bra form?

Trots detta är vår känsla att Malmö kan ställa till det för hemmalaget. Det finns en del som talar för att det här kan bli målrikt, inte minst med tanke på de båda lagens bristande defensiv, och vi tror att bortalaget kan få hål på hemmalaget. HV71 får trots det gälla som knappa favoriter i matchen och därför tror vi helt enkelt att båda lagen göra flera mål.

Med det i åtanke känns spelet över 5 mål i matchen till 1,84 hos Unibet väldigt bra. Det betyder att vi får pengarna tillbaka vid exakt fem gjorda mål, men vinner om det blir minst sex mål i matchen. Det är ett spel som suttit i hemmalagets fem senaste matcher och som vanligtvis också sitter när Malmö spelar.

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål i matchen
Odds:  1,84 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 23/10
TV:    cmoresport logo(TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
HV71  1,83 redbet logo
Oavgjort  4,75 comeon logo
Malmö Redhawks  4,10 unibet logo
Över 4,5 mål  1,62 unibet logo
Under 4,5 mål  2,60 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: