Speltips, HV71 – Örebro 12/3: Gästerna måste kvittera

Simon Pålsson Publicerat: 11 mars 2016

Örebro HK tappade en 2-0-ledning och fick se sig besegrade på hemmaplan i det första av tre åttondelsfinalmöten mot HV71. Nu måste laget ta revansch i Jönköping.

HV71 har drömläge inför det andra mötet i åttondelsfinalen mot Örebro HK. Trots underläge med 2-0 i det första möte lyckades laget vända på steken och vann med totala 3-2. Det innebär att laget nu är en hemmaseger från att ta sig till kvartsfinal mot Skellefteå AIK.

Vad som står väldigt klart inför det här andra mötet är att det är två mycket jämna lag som gör upp om en plats i kvartsfinalen. I grundserien vann lagen två matcher vardera mot varandra och det skiljde till slut bara två poäng mellan lagen i tabellen.

Det första mötet var också ruskigt jämnt, där hemmalaget Örebro gick upp till en tidig 2-0-ledning. HV71 vaknade sen till liv och lyckades vända till en 3-2-seger. Precis som i mötet mellan Djurgården och Brynäs hade det kunnat sluta precis hur som helst.

Örebro måste ta en seger

För att den här matchserien inte ska vara över krävs en bortaseger. Örebro måste helt enkelt återupprepa inledningen på det första mötet, men sedan se till att hålla sin ledning hela vägen in till mål. Då väntar en tredje och avgörande match i Örebro.

– Det är som alla matcher av den här digniteten, det gäller att gilla läget, att våga. Nu har vi hemmaplan och det gäller att vi går ut och tar tag i spelet direkt. Börja där vi avslutade i Örebro och njuta av matchen, för det är det här vi har väntat på och tränat för, säger HV71:s Johan Lindbom till klubbens officiella hemsida inför matchen.

Vår känsla är dock att det här blir ännu en tät historia, men att gästernas revanschlusta kommer att fälla avgörandet. Örebro kommer att slåss med näbbar och klor för att hålla sig kvar i SHL-slutspelet, något som självklart påverkar utgången i matchen. Likväl kan det gå precis hur som helst, vilket gör spel på matchen extra svårt.

Hos Unibet får vi dock 2,32 gånger pengarna på Örebro +0.0 (asian handicap). Det är samma spel som Örebro draw no bet (pengarna tillbaka vid oavgjort) och det tycker vi känns som ett bra spel. Matchen blir tight och kan mycket väl sluta med ett kryss, men såvida Örebro hittar tillbaka till den hockey de spelade under inledningen av det första mötet har de en god möjlighet att knipa en seger här.

Speltips:

Speltips:  Örebro HK +0.0 (asian handicap)
Odds:  2,32 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:30, lördag 12/3
TV:    cmoresport logo tvtolv logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
HV71  2,10 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,15 unibet logo
Örebro HK  3,10 betway logo
Över 4,5 mål  1,75 betway logo
Under 4,5 mål  2,15 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: