Speltips, HV71 – Skellefteå 18/3: Flera bolag bjuder på kalasodds

Simon Pålsson Publicerat: 17 mars 2016

Det första kvartsfinalmötet mellan HV71 och Skellefteå AIK slutade med en tung seger för favoriten. Inför det andra mötet dukar flera spelbolag upp kalasodds på 1×2-marknaden.

Det står 1-0 i matcher till Skellefteå AIK i kvartsfinalen mot HV71. Grundseriens segrare tog en komfortabel 6-1-seger på hemmaplan i onsdagens möte mellan lagen och i ärlighetens namn var det klasskillnad mellan lagen, även fall HV71:s tränare Johan Lindbom till hv71.se påstår att matchen var jämn.

Skellefteå har en unik förmåga att vinna sina matcher utan att förta sig, samtidigt som de ändå ser till att vinna komfortabelt. Det har varit med hela säsongen och därför var det inte konstigt att de vann grundserien i imponerande stil. Det är för övrigt en egenskap som funnits i klubben i flera säsonger nu.

Nu tar sig båda lagen ner till Jönköping, där det andra kvartsfinalmötet ska avgöras under fredagskvällen. HV71 hoppas att hemmaplansfördelen, med publiken som en viktig faktor, ska väga över till deras fördel. Om vi ska vara helt ärliga känns det dock avlägset när vi har det första mötet färskt i minnet.

Flera spelbolag underskattar gästerna

Visst, HV71 är ett lag med fin potential och kan i sina bästa stunder bjuda på bra hockey. Det finns dock en anledning till att laget slutade nionde plats i tabellen. Laget släppte in på tok för många mål (flest av samtliga slutspelslag) och har allmänt svårt mot de lite bättre lagen.

Inför det här andra mötet håller spelbolagen gästande Skellefteå som favoriter, men inte alls som så stora favoriter som vi hade trott. Den raka tvåan ger så mycket som 2,20 hos flera spelbolag. Hemmaplansfördelen i all ära, men HV71 är ett klart sämre lag. Då kvittar det vad Johan Lindbom säger.

– Det betyder oerhört mycket att ha publiken som en extra spelare. Vi ska göra allt vi kan för att knipa en seger imorgon. Som det ser ut idag är samma lag tillgängligt som senast i Skellefteå, säger HV71:s tränare Johan Lindbom till klubbens officiella hemsida dagen innan matchen.

Vår känsla är att Johan Lindbom överskattar sitt eget lags insats i det första mötet och att han är snett på det inför match nummer 2. Därför tycker vi att bet365 är generösa som ger 2,20 gånger pengarna på den raka tvåan. Det spelar vi med ett leende på läpparna.

Speltips:

Speltips:  Skellefteå AIK vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 18/3
TV:    cmorehockey logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:    cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
HV71  3,00 betway logo
Oavgjort  4,35 betrally logo
Skellefteå AIK  2,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,72 redbet logo
Under 4,5 mål  2,15 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: