Speltips, HV71 – Skellefteå 22/3: Nu kan det avgöras

Simon Pålsson Publicerat: 22 mars 2016

HV71 har förlorat två raka matcher i förlängning och har nu kniven mot strupen i det fjärde kvartsfinalmötet mot Skellefteå AIK. Ska resan ta slut redan nu?

Den här kvartsfinalserien har verkligen inte varit tursam för HV71. Jönköpingslaget har faktiskt gjort det väldigt bra i två av tre matcher mot Skellefteå, men har likväl förlorat samtliga tre matcher och ligger därmed under med farliga 3-0 inför det fjärde mötet, som spelas i Kinnarps Arena.

Två av matcherna hittills har nämligen gått hela vägen till förlängning, men där har Skellefteå visat sig starkare. Det är i för sig inte särskilt konstigt, eftersom Skellefteå på många sätt är överlägset HV71. Det visar inte minst grundseriens tabell, där serievinnarna Skellefteå var långt före HV71.

Det fjärde och potentiellt sista mötet handlar nu om två saker. Kan HV71 kanalisera den energi som är nödvändig för att orka med att reducera i den här matchserien? Eller kan det rent av vara så att luften har gått ut och att HV71 redan känner sig slagna?

Det finns lite kvar att kräma ut

Vår känsla är att HV71 har lite kvar att kräma ut i den här kvartsfinalen. Om inte annat spelar laget för sina supportrar och för sin egen heder. Att åka ut med huvudet före i fyra raka förlustmatcher är ingenting som uppskattas varken internt inom spelartruppen, klubben eller bland supportrarna.

Därtill är det tydligt att HV71 hängt med bra i de två senare matcherna. Visst, laget får slita hårt för att hålla koll på Skellefteå i allmänhet och Jimmie Ericsson i synnerhet, men man klarar det bra. Det visar resultaten efter ordinarie tid.

Nu spelar laget på hemmaplan, vilket i slutspelet alltid är en stor fördel. Spelbolagen verkar säkra på att luften har gått ur HV71, men vi vågar tro på att det finns lite kvar att kräma ut ur laget. Därför spelar vi HV71 +1,5 (asian handicap) till 1,65 gånger pengarna hos bet365. Det är naturligtvis kalashögt i en hemmamatch i ett slutspel. Vi tvekar inte.

Speltips:

Speltips:  HV71 +1,5 (asian handicap)
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 22/3
TV:  cmoresport logocmorelivetre logo  (TV-tablå) (TV-tablå) (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo (TV-tablå)

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
HV71  4,15 nordicbet logo
Oavgjort  4,55 betsson logo
Skellefteå AIK  1,80 williamhill logo
Över 4,5 mål  1,60 unibet logo
Under 4,5 mål  2,40 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: