Speltips, HV71 – Skellefteå 28/1: Spel på målmarknaden

Simon Pålsson Publicerat: 28 januari 2016

HV71 får besök av topplaget Skellefteå AIK i en på förhand intressant historia. Kan hemmalaget följa upp segern mot Frölunda med ännu en tung skalp?

Det är torsdag och precis som vanligt dukas det upp ett fint smörgåsbord med SHL-matcher. En av de hetare drabbningarna avgörs i Kinnarps Arena i Jönköping, där hemmalaget HV71 tar sig an Skellefteå AIK.

HV71 kommer till matchen med en riktigt tung skalp i bagaget. I tisdags slog de nämligen serieledarna Frölunda med 2-0 på bortaplan efter en minst sagt imponerande insats. Laget har hittat en tämligen fin form på sistone, med segrar mot Djurgården och Luleå också. Nu förstärks laget dessutom av Pär Arlbrandt som gjort 242 poäng på 347 matcher i Elitserien/SHL i just HV71, Södertälje, Luleå och Linköping.

För närvarande ligger HV71 på plats nummer 9 i tabellen och kan, i händelse av ett par segrar, avancera upp till en direktplats för att slippa kvala till slutspelet. Nu kommer topplaget Skellefteå på besök och känslan är att det här kan bli en svängig historia.

Skelleftå brukar underhålla

En sak är säker med Skellefteå, det är ett lag som ofta spelar underhållande matcher. Dels spelar de en offensiv ishockey med fokus på att producera chanser och mål. Därför är det inte konstigt att de ofta spelar målrika matcher. Totalt 31 mål i lagets fem senaste matcher talar sitt tydliga språk – här blir det underhållning för den neutrala åskådaren.

Skellefteå kommer också till matchen med fyra raka inbördes segrar mot HV71, men det blir ofta jämna matcher när de båda drabbar samman. Uddamålförluster i tre av de fyra senaste matcherna vittnar om det.

Känslan är att det här är två lag som har fina förutsättningar för att göra mål även i den här matchen. HV71 är inne i någon form av stim, samtidigt som Skellefteå fortsätter att producera mål, mål och åter mål. Därför tror vi på en del mål i matchen och tänker spela över 4,5 mål i matchen (ordinarie tid) till 1,70 gånger pengarna hos TitanBet.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  TitanBet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 28/1
TV:    cmorelivetva logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
HV71  2,75 expekt logo
Oavgjort  4,35 betrally logo
Skellefteå AIK  2,30 williamhill logo
Över 4,5 mål  1,70 titanbet logo
Under 4,5 mål  2,22 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: