Speltips, HV71 – Skellefteå 5/3: Motivationen fäller avgörandet i Jönköping

Spelbloggare Publicerat: 5 mars 2015

hv71 saik 5/3HV71 spelar för att behålla sin topp fyra-plats i grundseriens sista omgång och på besök till Kinnarps Arena kommer redan klara seriesegrarna Skellefteå AIK. Motivationsnivån avgör?

Vem ska kunna stoppa Skellefteå? Grundserien har totaldominerats av de regerande mästarna som har hela 11 pinnar ner till tvåan Frölunda. Formen är fin med fyra vinster och en förlust på de fem senaste matcherna, men prestationerna har varit ojämna. 0-4-förlusten mot Örebro näst senast följdes upp med en vinst mot starka Växjö efter straffar.

Nu väntar den sista seriematchen och blicken är redan på slutspelet, vilket mer eller mindre direkt erkänts av coach Hans Wallson som talat om att detta är en ”förberedelse inför kvartsfinalen” och att laget ”tränat på ganska tufft”. Gästerna är alltså mentalt en vecka framåt i tiden och risken för trötta ben är överhängande.

En rad spelare lämnas hemma i Skellefteå, Martin Sevc, Niklas Burström och Adam Pettersson bland andra, och J20-spelare har fått ersätta dem för att fylla truppen.

Allt att spela för

HV71 har löst fyra raka segrar, alla under ordinarie speltid, och klev upp på den åtråvärda fjärdeplatsen förra veckan. En förlust här kan innebära att man hamnar under topp fyra, en vinst att man kan studsa upp en plats i tabellen, också beroende på resultatet mellan Växjö och Färjestad.

Formstarka, på hemmaplan och med allt att spela för – mot ett decimerat och motivationslöst Skellefteå som ser denna tillställning mer som ett träningspass snarare än en match – ska HV71 bara lösa det här under 60 minuter.

Dessutom har HV haft det påfallande enkelt mot Skellefteå under spelåret; vunnit tre matcher under ordinarie speltid och förlorat en efter förlängning.

Om vi tittar på SAIK:s sista match i fjol, då man var i samma situation som nu, förlorade de med 2-3 borta mot Färjestad. Med rådande förutsättningar köper jag ettan till 1,95 gånger kulorna utan att blinka. Oddset måste väl nästan sjunka några punkter närmare nedsläpp?

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
HV71 1,95 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 4,10 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Skellefteå 3,60 betway logo 500 kr
Under 4,5 mål 2,05 titanbet logo 1 000 kr
Över 4,5 mål 1,80 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: HV71 vinner under ordinarie tid
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 19:00, 5/3
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Skrivet av: Emil Jakobsson