Speltips, HV71 – Växjö 19/6: Specifikt periodspel från i Kinnarps Arena

Simon Pålsson Publicerat: 18 september 2015

SHL trummar vidare och HV71 välkomnar Växjö Lakers till sin hemmapremiär. Vi har hittat ett specifikt periodspel från mötet.

Den där sommaren som inte riktigt blev av får nog betecknas som över och det betyder att hockeysäsongen plötsligt är en naturlig del av vardagen. Premiäromgången tidigare i veckan väckte liv i det som saknats sedan i våras och på förhand känns det som att vi har en mycket spännande säsong framför oss.

Ett lag som det snackats mycket om är de regerande mästarna Växjö Lakers, som enligt SVT Sports expert Mikael Rehnberg riskerar att bli säsongens stora flopp. Det som förra året sågs som starten på en lång resa, med en klubb som utvecklats i en rasande tak, sägs nu riskeras bli en flopp redan säsongen efter SM-guldet.

I premiären blev det hemmaförlust mot Luleå med 3-2. Det är visserligen ingenting man behöver dra några stora växlar av, speciellt inte då man faktiskt gått väldigt bra i CHL där man ska spela 16-delsfinal senare i höst.

HV71 har sett pigga ut

HV71 då? Jo, laget från Jönköping såg riktigt pigga ut under hela försäsongen, med fyra raka gruppspelssegrar i CHL. Det följde man visserligen upp med en premiärförlust i SHL, men 3-2 borta mot Skellefteå är aldrig något man behöver skämmas för.

Intressant i båda lagens inledande matcher är att de inleddes trevande, för att i andra perioden lossna både spel- och målmässigt. Tre respektive fyra mål i lagens respektive matcher vittnar om att man efter en försiktig inledning släppte lite på bromsen och det känns som en trolig matchbild när lagen drabbar samman i Kinnarps Arena.

Historiskt sett brukar vi nämligen få se en hel del mål när de här båda lagen möts. 30 mål i de fyra senaste mötena mellan lagen talar sitt tydliga språk och faktum är att det blir än kusligare när vi studerar lagens möten i just Kinnarps Arena. Där har mer än de fem senaste matcherna inletts trevande, för att i andra perioden lossna. Samtliga andraperioder har innehållit minst två mål och det är också där vi hittar dagens speltips.

Hos Bwin kan vi nämligen spela över 1,5 mål i den andra perioden till 1,85 gånger pengarna. Det må låta som ett lite väl specifikt spel, men känslan är att matchbilden talar för att det lossnar rejält i andra perioden, efter en möjligen lite försiktig inledning på matchen.

Speltips:

Speltips:  Över 1,5 mål i andra perioden
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  18:30, lördag 19/9
TV:    cmoresport logo(TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
HV71  2,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,40 bwin logo
Växjö Lakers  2,60 ladbrokes logo
Över 4,5 mål  1,83 bwin logo
Under 4,5 mål  2,10 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: