Speltips, HV71 – Växjö 5/1: Smålandsderby inleder 2016

Simon Pålsson Publicerat: 4 januari 2016

Årets första SHL-match för HV71 och Växjö Lakers blir en riktigt smaskig historia. Smålandsderby och fina förutsättningar för en underhållande tillställning.

Nyårsuppehållet är äntligen över och det är dags för SHL-action igen. Den första speldagen bjuder på en riktig smällkaramell, när HV71 tar sig an de regerande mästarna Växjö Lakers i ett hett Smålandsderby.

För hemmalagets del gäller att under våren minst befästa, allra helst förstärka, sin position i tabellen. I skrivande stund ligger laget som nummer nio i tabellen och har sex poäng upp till åtråvärda sjätteplatsen, som alltså innebär en direktplats till slutspelet.

Det är ingen omöjlighet att klättra förbi Luleå, som är laget som innehar den platsen nu, men då krävs att HV71 hittar tillbaka till rätt spår tidigt under våren. Fyra raka segrar innan den senaste matchen mot Rögle var en trend som kan ha lagt grunden till en fin januari månad. Intressant är att offensiven ser ut att fungera väldigt bra i laget, med 18 gjorda mål på de här fyra segrarna. En nyckelfaktor vad det lider.

Växjö Lakers har problem

De regerande mästarna å sin sida ligger fyra och ser ut att greja en direktplats till kvartsfinalerna. December var dock en tung månad, där laget enbart lyckades slå ett lag – jumbon Karlskrona.

Det stora problemet var defensiven och laget hade helt enkelt förtvivlat svårt att täppa till bakåt. 15 insläppta mål mot Modo, Djurgården, Luleå och Frölunda är för mycket och då är det inte konstigt att det också blev fyra förluster mot de lagen.

Att det finns offensiv kvalité i laget är inte heller en hemlighet. Åtta gjorda mål senast mot Karlskrona är imponerande, oavsett hur dåliga jumbon än må vara.

Smålandsderbyna tenderar att bli målrika och det är bara ett av de sex senaste mötena som slutat med mindre än fem gjorda mål. Totalt 39 gjorda mål på de sex senaste derbyna talar sitt tydliga språk.

Med det i åtanke tycker vi att spelbolagen är väl generösa när det kommer till överspelen inför det här mötet. Över 5 mål i matchen (ordinarie tid) ger hela 2,05 gånger pengarna hos 10Bet. Då får vi dessutom pengarna tillbaka vid exakt fem mål i matchen. Det hugger vi direkt.

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  10Bet (UNIK: 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 5/1
TV:    cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
HV71  2,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,35 betrally logo
Växjö Lakers  2,60 williamhill logo
Över 4,5 mål  1,71 betsson logo
Under 4,5 mål  2,20 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: