Speltips, HV71 – Växjö Lakers 11/11: Fredagens rivalmöte

Simon Pålsson Publicerat: 9 november 2016

Det väntas bli en het drabbning när HV71 får besök av Växjö Lakers under fredagskvällen. Spelbloggare.se har hittat ett smaskigt speltips inför matchen.

CHL-äventyret i veckan slutade på lite olika sätt för HV71 och Växjö Lakers del. För HV71 är äventyret över efter en storförlust mot Sparta Prag. Laget kunde inte försvara sin 4-2-ledning från det första mötet, utan förlorade med hela 5-0 på hemmaplan i returen.

Växjö Lakers å sin sida tog sig vidare till nästa runda efter att ha slagit ut finska SaiPA med uddamålet. Drömmen om en CHL-titel lever alltså fortfarande för deras del.

Men först är det fokus på det heta rivalmötet mellan HV71 och Växjö Lakers, två lag vars rivalitet aktualiserats och vuxit ordentligt de senaste säsongerna, i takt med att det sistnämnda laget faktiskt blivit att räkna med på allvar. Den utveckling som Växjö Lakers som klubb gjort har väckt liv i rivaliteten, helt enkelt.

Här borde det bli åka av

Vad som är en tydlig trend mellan de här båda lagen är den målrika stilen de haft när de drabbar samman. Många möten har slutat med väldigt målrika och heta drabbningar. Säsongens första möte mellan lagen slutade till exempel med en 4-3-seger till Växjö Lakers.

Den här gången tror vi att det knappa favoritskapet ligger hos hemmalaget, som visat tämligen fin form så här i inledningen av säsongen. Faktum är att det är HV71 som gjort klart flest mål i hela SHL så här långt. 48 gjorda mål på 13 matcher ger ett snitt på knappa 4 mål per match. Det är såklart oerhört imponerande.

Växjö Lakers har inte heller varit ofarliga, men ligger ett par snäpp bakom både i tabellen och i antalet gjorda mål. Dessutom är deras defensiv inte riktigt lika vattentätt. I nuläget är det bara Malmö Redhawks på den övre halvan som släppt in fler mål än Växjö Lakers.

Vi tror på mål här. Störst chans att trycka in puckarna har HV71. Hos Betway (1 000 kronor bonus) betalar HV71 över 2,5 mål (inklusive förlängning) 1,85 gånger pengarna. Där tycker vi oss ha hittat ett fint spelvärde.

Speltips:

Speltips:  HV71 över 2,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 11/11
TV:   cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: