Speltips, HV71 – Växjö Lakers 5/1: Hett derby i Jönköping

Simon Pålsson Publicerat: 4 januari 2017

Smålandsderby i Kinnarps Arena står på schemat under den här fulla SHL-torsdagen. Precis som vanligt hoppas vi på ett mycket tätt och underhållande derby mellan två roliga lag.

Torsdagen bjuder som vanligt på en hel drös SHL-matcher. Den kanske mest intressanta matchen är det heta derbyt mellan HV71 och Växjö Lakers, en match som denna gång spelas i Jönköping.

Säsongens tre inledande derbyn har alla varit väldigt underhållande matcher, både jämna och målrika. Bland annat möttes lag back to back i mitten av november. Då fick vi se totalt 13 mål på två matcher. Lagen tog dessutom en varsin seger, båda på bortaplan.

Det finns egentligen ingen anledning att misstro lagens förmåga att bjuda på underhållning den här gången heller. Det här är som bekant två offensivt inriktade lag. Därtill är Växjö Lakers i väldigt fint slag, med fem raka vinster, varav tre på bortaplan i SHL. Ett formstarkt bortalag kommer alltså till Kinnarps Arena, där de utan tvekan går för segern.

HV71 är starka på hemmaplan

Att HV71 är ett starkt hemmalag är allmänt känt. Med en förlust i senaste hemmaderbyt fortfarande färskt i minnet är HV71 dessutom väldigt revanschsugna, det vågar vi lova. Den här gången vill laget bjuda sin publik på en derbyseger. Det finns dock en del avbräck att ta i beaktande inför matchen.

– Linus Söderström är sjuk och vi får också klara oss utan Dylan Reese som behöver vila kroppen. Däremot är det glädjande att Andreas Borgman är tillbaka och redo för spel imorgon, säger Johan Lindbom till HV71:s officiella hemsida.

Vår känsla inför matchen är att underhållning står på schemat. Täta, målrika derbymatcher brukar bli fallet när HV71 och Växjö Lakers brakar samman. Det finns egentligen ingen anledning att inte tro på det den här gången också. Över 4,5 mål (inklusive förlängning) spelas till 1,75 gånger pengarna hos Betway (1 000 kronor).

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 5/1
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: