Speltips, IF Elfsborg – Malmö FF 18/4: Tungviktsmöte i bottenskiktet

Simon Pålsson Publicerat: 18 april 2016

Allsvenskans inledande omgångar har inte riktigt varit en lika ljuvlig dans på rosor som både IF Elfsborg och Malmö FF hade hoppats på. Därför är måndagens möte mellan lagen om möjligt än mer intressant.

Det är bara tre fulla allsvenska omgångar som har spelats, men krisstämpeln har redan varit framme och gjort avtryck på både IF Elfsborg och Malmö FF.

Precis som vanligt är förväntningarna på de här båda lagen stora från fotbollsetablissemanget och när resultaten inledningsvis har svikit är det många som skrikit efter lättare krigsrubriker.

Klart är i alla fall att både IF Elfsborg och Malmö FF skulle må väldigt bra av att slippa förlora ännu en match. Det är ett faktum som adderar extra krydda till ett möte som alltid är väldigt underhållande. Om vi ser nyktert på saken är det här förmodligen två av svensk fotbolls mest underhållande lag, speciellt i sina bästa stunder.

Hemmalagets risiga defensiv

Redan på den allsvenska upptaktsträffen hintade Magnus Haglund, manager i Elfsborg, om att det minsann fanns en hel del att vässa på i defensiven i laget. Det är ett uttalande som han verkligen inte haft någon anledning att backa ifrån.

Tre matcher in i säsongen har laget släppt in i snitt två mål per match och har dessutom sett oroväckande stabbiga ut. Det är i sin tur någonting som borde passa gästande Malmö FF väldigt bra, inte minst i match där det är hemmalaget som förväntas bjuda upp till dans. Malmö FF har gång på gång visat sig vara oerhört starka på kontringar.

För några säsonger sedan var det allmänt känt att Malmö FF var väldigt svaga på plastbaserade underlag. År 2016 är det frågan om det egentligen inte är precis tvärtom? Skåningarna har hur som helst vunnit samtliga sina fem tävlingsmatcher på plastmatta den här säsongen. Det säger trots allt någonting.

Allan Kuhn fortsätter med sina rockader?

Inför matchen på Borås Arena är snacket att Allan Kuhn, tränare i Malmö FF, ska röra om lite i grytan ännu en gång. Inför den senaste matchen fick Erdal Rakip lämna plats för Vladimir Rodic, samtidigt som Guillermo Molins fick ta stjärnvärvningen Vidar Örn Kjartanssons plats. Det andra bytet var utan tvekan ett fall framåt för alla inblandade parter och nu väntas Guillermo Molins få starta igen.

Enligt rapporter ska Allan Kuhn vilja sätta Pa Konate i spel istället för Yoshimar Yotun, samtidigt som den tidigare nämnda Vladimir Rodic kan petas på sin position. Lite rockader blir det alltså.

Hemmalaget å sin sida får klara sig utan Jon Jönsson, Joakim Nilsson och Per Frick. Ett par tunga avbräck. Två mittbackar är inte tillgängliga i en redan hårt ansatt trupp på just den fronten.

Med allt det här i åtanke – samt det faktum att Malmö FF visat klass gång på gång när det verkligen gäller – tror vi att gästerna kommer att sätta avtryck i matchen. Därför spelar vi Malmö FF över 1,5 mål till 2,38 gånger pengarna hos William Hill. Där ligger de dessutom en och en halv tiondel högre än närmaste konkurrent. Vi tackar.

Speltips:

Speltips:  Malmö FF över 1,5 mål
Odds:  2,38 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 18/4
TV:    cmoresport logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: