Speltips, IFK Göteborg – Belenenses 6/8: Svensk skrällpollett

Spelbloggare Publicerat: 6 augusti 2015

Stärkta av 6-0-vinsten mot Örebro senast, är Blåvitt redo för Europa League-kvalreturen mot Belenenses. Uppförsbacken är på ett mål – klarar man av att vända på det?

Den första matchen av två, vilken utspelades i Lissabon, var över det hela jämn och tät, även om värden hade mest boll. Blåvitt stod upp bra till en början, men det första målet skulle ändå komma från portugisiska Belenenses när mittfältaren Carlos Martins skickade iväg en rejäl doja från 25 meter. Samma spelare skulle också utöka dubbla på siffrorna precis innan halvtid efter att bollen snuddat vid försvarsfötter.

Hoppet var inte släckt, men mörkt såg det ut för Göteborg inför de avslutande 45 minuterna. Trots detta steppade IFK upp på ett imponerande sätt och man skulle reducera via vänsterbacken Haitam Aleesami kort in i halvleken – ett mål som innebar nytt, ingjutet mod.

Siffrorna skulle dock stanna där och det är ett helt okej resultat som IFK ändå löste, även om man såklart gärna hade velat få in den där kvitteringsbaljan också. Bortamålen är, som ni alla vet, av mycket stor betydelse i de här dubbelmötena.

”Vi har kvalité nog att göra det”

Gillar Blåvitts chanser att avancera vidare faktiskt. Detta trots att man ännu inte fått in en ersättare till storstjärnan Lasse Vibe. Firma Mikael Boman/Gustav Engvall är ett helt okej anfallspar som absolut ska kunna se till att såra motståndarnas backlinje.

Belenenses imponerande ändå inte speciellt mycket i det första mötet och vinsten var allt annat än skriven i sten. Värderar IFK som minst lika bra just nu – och hemma på Gamla Ullevi är man starka, det har man visat vid flera tillfällen detta spelår.

I Allsvenskan har man resultatraden 6-1-1 på hemmaplan och i kvalrundan innan denna skickades polska Slask Wroclaw efter först 0-0 borta och sedan 2-0 hemma – inte heller hade man Lasse Vibe med då.

Förra veckan bjöd IFK på den största vinsten i årets Allsvenskan efter att ha krossat Örebro med tennissiffrorna 6-0 på hemmaplan. Visst, ÖSK föll ihop som ett korthus och var allmänt loja – men 6-0 mot valfritt allsvenskt motstånd snackas inte bort. Ser vi till Belenenses har deras inhemska serie ännu inte startat och det är förstås en nackdel – att inte spelat regelbunden tävlingsfotboll på länge.

En som är hoppfull inför returen är Mattias Bjärsmys.

– Vi siktar på att gå vidare och skulle bli sjukt besvikna om vi inte gör det. Det är en tuff match och vi har ett underläge att vända på. Men jag vet att vi har kvalité nog att göra det. Det känns ändå bra trots att det är mycket matcher, säger han till Fotbollskanalen.

Och ja, av den första matchen att tyda ska IFK ha kvalité att lösa den situationen de är i. Blåvitt att avancera vidare betalar 2,38x hos Betsafe och det är tillräckligt för att investera i. Skulle dock hålla fingrarna borta om oddset sjunker närmare avspark.

Speltips:

Speltips: Göteborg att avancera vidare
Odds: 2,38 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsafe (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 6/8
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Göteborg 1,80 betsafe logo
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Belenenses 4,90 unibet logo
Över 2,5 mål 2,15 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,75 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: