Speltips, IFK Göteborg – BK Häcken 21/3: Stinker målfest på Gamla Ullevi

Spelbloggare Publicerat: 21 mars 2015
ifk häcken 21/3
Foto: Bildbyrån

Svenska Cupen-semifinal och derby mellan IFK Göteborg och BK Häcken sätter spets på lördagens fina match- och spelutbud. Det brukar bli målrikt när lagen möts och så tror vi det kan bli även här.

En finalplats, och i sin tur en möjlig väg ut i Europa, står på spel. Vinnaren ställs mot Örebro eller Elfsborg, där ska en vinnare koras på Behrn Arena under söndagen. Cupen växer för varje år och innebär inte längre bara en möjlig betydelselös titelchans, alla allsvenska klubbarna storsatsar – så även IFK och Häcken, det har de verkligen visat med deras prestationer såhär långt.

IFK lottades in i av de enklare grupperna, med ett lag från division tre, två och Superettan. Inte helt oväntat toppades den också, detta efter sju pinnar på tre matcher och en målskillnad på 13-2. Mest meriterande segern kom med förnedrande 5-0 mot Ljungskile, som misslyckades med att kvala upp till Allsvenskan i fjol.

Häcken ställdes mot snäppet tuffare motstånd – Mjällby, Öster och Huddinge – men toppade ändå gruppspelet med tre vinster av tre möjliga. Avgörande matchen var mot allsvenska konkurrenten MAIF, vilken de vann med 4-2. Superlöftet Simon Gustafsson, född 1995, stänkte in två bollar och ser ut att ha konserverat formen från förra året – då blev det 10 mål på 27 matcher i Allsvenskan.

Kvartsfinalen vann Häcken med 3-1 mot Norrköping och IFK med 2-0 mot Helsingborg. Inget snack om saken; två relativt bekväma resor till semifinalen har lagen haft.

11/14 senaste inbördesmötena över 2,5 mål

Det finns enorm offensiv kvalité i båda lagen. Spelare som Lasse Vibe, Sören Rieks och Jakob Andersen, IFK – Gunnar Heidar Thorvaldsson, Simon Gustafsson och René Makondele, BKH, håller absolut högsta allsvenska nivå.

Göteborgs defensiv är förvisso stabil, men Häcken ska bara få hål på dem i rådande form – 12 mål är facit på fyra cupmatcher. Oavsett om Häcken spelar borta eller hemma, trissar de alltid upp tempot i matcherna. I förra årets Allsvenskan snittade deras matcher hela 3,4~ mål – mest i hela serien. IFK:s snitt var även det högt, 3,1~.

11 av de 14 senaste inbördesmötena har slutat över 2,5 mål och jag räknar med en ännu ett målpartaj på Gamla Ullevi. Överspelet på linan betalar fantastiska 1,83x hos Ladbrokes, vilket synas med en tung, tung insats.

Gasen i botten! Saknar ni konto hos Ladbrokes ger de alla nya kunder ett bonusspel värt 1 000 kronor, hämta ditt bonusspel här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
IFK Göteborg 1,85 bwin logo 250 kr
Oavgjort 3,65 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
BK Häcken 4,33 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,10 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,83 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: Lördag 15:30, 21/3
TV:  svtett logo svtplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson