Speltips, IFK Göteborg – Djurgården 1/6: Stormöte på Gamla Ullevi – ett målrikt sådant?

Spelbloggare Publicerat: 1 juni 2015

De som släppt in minst mål, mot de som gjort flest – Göteborg tar emot Djurgården på Gamla Ullevi i en på förhand oviss match, och vi ställer oss frågan om – gästernas förmåga inte underskattas något?

Det är den elfte omgången som ska spikas. Tack vare Elfsborgs poängtapp i hemmamatchen mot Örebro leder IFK, trots att man har en match mindre spelad än övriga konkurrenter, Allsvenskan – ett avstånd som kan ökas fyra poäng om man kammar fullt här.

Blåränderna från Stockholm öppnade serien katastrofalt, men på sistone visat att man är en kraft att räkna med. Man är femma i tabellen och skulle studsa upp till tredjeplatsen vid händelse av en skräll på Gamla Ullevi. Med andra ord är det en match som kommer att bli oerhört betydande för toppstriden; om den tajtas ihop eller den absoluta toppen ska dra ifrån.

Glädjande besked för gästerna är att mittbacken tillika kaptenen Emil Bergström, som missade derbyt med en avstängning, är tillbaka i truppen och med all sannolikhet bildar mittlås med Omar Colley. Detta innebär att samtliga spelare finns tillgängliga.

För IFK ser skadesituationen alltjämt bra ut. Patrick Dyrestam är tillbaka i träning sedan två veckor tillbaka och den enda som saknas är Martin Smedberg-Dalence, som är på landslagsuppdrag med Bolivia.

Årets bästa halvlek bakom sig

Formraderna är närmast identiska för båda parter. IFK står stärkta med fem raka vinster och åtta matcher i följd utan förlust. DIF hade innan 2-2-derbyt vunnit sex matcher efter varandra. Tillsammans med Norrköping får man således ses som seriens formstarkaste lag.

Tycker att oddssättarna underskattar Djurgårdens möjlighet att måla på Gamla Ullevi. IFK är urstarka defensivt – fem insläppta på 10 seriematcher – men det har ändå blivit mål åt båda håll i fyra. Från värdens sida är det mer eller mindre målgaranti, speciellt med tanke på att DIF:s försvarslinje sett smått virrig ut på sistone.

När ändå fem lag gjort mål på Göteborg, så borde Djurgården kunna göra detsamma. Stockholmarnas offensiv sprudlar och hela 22 mål har gjorts hittills – fördelat på alla matcher. Den andra halvleken mot AIK senast var de bästa 45 minuterna på hela säsongen, om inte flera år, och man hade med lite flyt kunnat få in en eller två baljor till.

Förra årets identiska möte slutade 2-1 till IFK. Möjligt att vi får se något liknande i resultatväg under måndagen och BLGM – ja spelas till fina 1,89 gånger pengarna hos Unibet. Förmodar att ett oddsdropp väntar.

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 1/6
TV / Stream:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Göteborg 1,71 redbet logo
Oavgjort 3,90 bwin logo
Djurgården 5,50 redbet logo
Över 2,5 mål 1,91 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,95 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: