Speltips, IFK Göteborg – Elfsborg 4/6: Stekhet seriefinal – vem vinner?

Spelbloggare Publicerat: 4 juni 2015

Ett specialspel testas i den allsvenska seriefinalen på Gamla Ullevi. Blåvitt är extremt starka på hemmaplan, men det täta schemat talar i knapp fördel för gästande Elfsborg. Tätt och jämnt?

Efter en fantastisk start med 26 inkasserande pinnar på 11 matcher toppar Blåvitt tabellen, och det är där uppe man ska vara och slåss. Jörgen Lennartsson fogar över en urstark trupp och det kollektiva jobbet som läggs ner i defensiven är fantastiskt att skåda. Presspelet börjar redan på offensiv planhalva, vilket inte bara bidrar till att få mål släpps in – man kommer också ofta till vassa omställningsmöjligheter.

Den danska starttrion i Lasse Vibe, Sören Rieks och Jakob Ankersen sticker ut rejält; de producerar och producerar. Vibe är inte på fjolårsnivån ännu, så där finns det mer att hämta – men dessa tre, tillsammans med de andra offensiva pjäserna, utgör ett stort hot.

Som storfavoriter, lite väl stora enligt undertecknad, fick IFK besök av Djurgården på Gamla Ullevi under måndagen – en match som var oerhört jämn och slutade mållös. En omdiskuterad straffspark missades i den andra halvleken och med det i åtanke var det såklart inte med de gladaste minerna spelarna vandrade av planen, men över det hela var det ändå rättvist med ett oavgjort resultat.

Denna match bröt en vinstsvit på fem raka matcher, men förlängde också sviten på nio i följd utan förlust. Enormt styrkebesked.

En extra vilodag

Gästerna från Borås hittas bara två pinnar under IFK och skulle i händelse av en trea därmed ta över förstaplatsen i serien. Oavgjort skulle innebära att de studsar förbi tvåan Malmö, som har en match mer spelad, medan en förlust skulle kunna peta ner dem en plats – beroende på resultatet i den parallella matchen mellan Djurgården och Norrköping på Tele2 Arena.

Baserat på poängskörden borde även Elfsborg hyllas likt Göteborg, men man har inte alls lika övertygande i sina prestationer och ofta kommit undan knappt, vilket för den delen också visar på styrka. Nu senast, hemma mot Örebro, kvitterade man till 2-2 i den sista ordinarie minuten och alla, förutom en vinst, har kommit med uddamålet. Facit just nu är sex förlustfria matcher efter varandra, varav fyra vunnits.

Anders Svensson har oväntat skolats om till mittback – något som kan ifrågasättas. Förvisso bidrar han med ett lugn när bollen rullas runt i försvarslinjen, men bjuder också på en del amatörmässiga misstag som straffat sig rejält. Hur som helst, han är i backlinjen för att stanna där. Svårt att peta en exlandslagsspelare.

IFK står utan nämnvärda avbräck, för Elfsborg är anfallaren Per Frick out. Var vid första anblick på 1×2-marknaden lockad av den raka ettan till 2,05x, men med tanke på att IFK spelade en tuff match så sent som i måndags och IFE fått vila en dag mer, tvekar vi. Ser dock alltjämt tvåan som långt borta – oavgjort kanske?

Fegar lite och spelar krysset med försäkringen på att få tillbaka pengarna vid en hemmavinst till 1,80 hos Redbet.

Speltips:

Speltips: Hemmalaget inget spel – oavgjort
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 4/6
TV / Stream:  cmorefotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Göteborg 2,05 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,55 unibet logo
Elfsborg 4,00 bwin logo
Över 2,5 mål 2,05 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,87 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: