Speltips, IFK Göteborg – GIF Sundsvall 28/9: Hörnfokus

Spelbloggare Publicerat: 28 september 2015

Hörnorna står i fokus från våran sida när titeljagande Göteborg besöks av Sundsvall på Gamla Ullevi. En bra start på veckan skulle för vår del innebära att det blir snålt av den varan.

Topptrion bestående av just Blåvitt, Norrköping och AIK stormar framåt i rusande fart och inför den 26:e omgången stod alla på 54 pinnar vardera – nu förlorade förvisso AIK senast, men Norrköping vann över Gefle och det innebär att ett tapp för Blåvitt skulle kunna bli förödande här.

Mer dött lopp för Sundsvall. Kontraktet för ännu ett allsvenskt spelår är mer eller mindre redan påskrivet med fem matcher kvar att avverka efter att kvalplatsplacerade Falkenberg torskade mot Häcken under söndagen – det innebär att man har en match mindre spelad och fem pinnar ner till dem.

Fortsatt få namn som pryder IFK:s skadelista: Thomas Rogne är out och Martin Smedberg-Dalence ett frågetecken. Sundsvall har å andra sidan fortsatt stora bekymmer med skador. En rad spelare är borta och nu även Rúnar Már Sigurjonsson avstängd.

Hörnsnålt för Blåvitt på sistone

Kan skilja en del i motivationsnivåerna, men att komma till Gamla Ullevi, mot ett Blåvitt i toppstriden, borde vara tillräckligt med tändvätska för Sundsvallspelarna. Känns rätt hopplöst att leta värde på 1×2-marknaden – Blåvitt bör ju ändå vinna det här, men 1,29x för den raka ettan räcker inte.

Usel form i Sundsvall. Efter den briljanta 2-1-vinsten borta mot Elfsborg för runt en månad sedan, har man förlorat tre matcher i följd. Chansen att kunna stjäla en pinne här, den lever endast såvida man kan stå för en prickfri försvarsinsats. På Gamla Ullevis naturmatta, mot ett klart bättre motstånd – jag har svårt att se Sundsvall bjuda upp till dans.

Därför är min känsla – hörnsnålt. Sundsvall har varit en hörnmaskin under perioder av spelåret, men här väntas man falla bakåt och då är det istället Blåvitt som väntas stå för merparten av varan, och av den har inte mycket producerats på sistone.

Blåvitts senaste matchers hörnstatistik är: 2, 9, 8, 4, 6, 10. De flesta av Sundsvalls hörnfester har kommit när man mött jämbördigt eller sämre motstånd – i de två senaste, mot Blåvitts toppkonkurrenter Norrköping och AIK, har det blivit fem stycken i båda.

Råder oenighet på hörnmarknaden. Exempelvis Unibet har underspelet som klar favorit medan flera andra spelbolag anser att det ska vara fifty-fifty. Undertecknad lutar åt – hörnsnålt. Under 10,5 hörnor synas till 1,86x hos Betsson.

Speltips:

Speltips: Under 10,5 hörnor
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 28/9
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Göteborg 1,29 williamhill logo
Oavgjort 6,50 betway logo
Sundsvall 11,00 titanbet logo
Över 2,5 mål 1,50 unibet logo
Under 2,5 mål 2,75 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: