Speltips, IFK Göteborg – Halmstad 4/10: Orkar gästerna streta emot?

Simon Pålsson Publicerat: 4 oktober 2015

Det är en minst sagt viktig match som väntar på Gamla Ullevi under tisdagseftermiddagen. Orkar Halmstads BK streta emot när IFK Göteborg trycker på?

Blott fyra matcher återstår och IFK Göteborg har slagläge på guldet. Två hemmamatcher och lika många matcher på bortaplan väntar för guldaspiranten, som bland annat har kvar ett möte med AIK på Friends Arena. En hel del kan hända under oktober, med andra ord.

IFK Göteborg vann med 3-2 hemma mot GIF Sundsvall nu senast och har sju segrar på de åtta senaste matcherna.

Den sista allsvenska månaden för året är också av yttersta vikt för Halmstads BK. I skrivande stund ligger de näst sist i tabellen och har fem poäng upp till den sista livlinan – kvalplatsen. Då krävs förmodligen minst 8-9 poäng i de sista fyra matcherna, något som gör att de troligen gärna kniper minst en pinne på Gamla Ullevi. Halmstad har inte vunnit sedan den 20 augusti, sedan dess har det blivit fyra förluster och två oavgjorda.

Två lag som är i desperat behov av poäng alltså? Det är vad vi kallar perfekta förutsättningar för en underhållande fotbollsmatch.

Upplagt för en tät, ångestfylld historia

Känslan är att vi står inför en mycket tät och ångestfylld historia på Gamla Ullevi. Hemmalaget är solklara favoriter i matchen och bör klara av att plocka tre viktigt poäng i guldstriden, men vi är övertygade om att Halmstads BK kommer att streta emot rejält.

Laget har sett något bättre ut på sistone och tog till exempel en pinne mot Malmö FF i den senaste matchen. I övrigt förlorar Halmstad sällan med stora siffror, utan har en förmåga att alltid kriga in i det sista. Fredrik Liverstam, viktig mittback, saknas visserligen, men känslan är att Halmstad kan hålla emot i den här matchen.

IFK Göteborg är i god form och fortsätter att rada upp segrar. Hemma på Gamla Ullevi har de varit i stort sett fläckfria hela säsongen, men när det nu börjar dra sig ihop sig undrar vi om de har psyket på rätt plats? Känslan är att ångesten kan ligga nära till hands i den här matchen.

Med det här i åtanke tror vi att Halmstad åtminstone kan hålla ner siffrorna i den här matchen. Därför spelar vi Halmstads BK +2 (asian handicap) till 1,86 gånger pengarna hos Unibet. Det innebär att vi får pengarna tillbaka vid en tvåmålsförlust, men vinner om Halmstad får ett bättre resultat än så. Känslan är att både 2-1 och 1-0 är troliga resultat i den här löjligt viktiga matchen.

Ser vi över de se åtta senaste matcherna mellan lagen har bara en haft en segermarginal över två mål och spelet Halmstad +2 har suttit i fyra av de fem senaste matcherna mellan lagen.

Speltips:

Speltips:  Halmstads BK +2 (asian handicap)
Odds:  1,86 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 4/10
TV:    cmoresport logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logocmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
IFK Göteborg  1,25 williamhill logo
Oavgjort  6,50 mybet logo
Halmstads BK  13,25 comeon logo
Över 2,5 mål  1,55 titanbet logo
Under 2,5 mål  2,60 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: