Speltips, IFK Göteborg – Hammarby 20/9: Vi dubblar insatsen

Spelbloggare Publicerat: 20 september 2015

Blåvitt är pressat att vinna efter AIK:s fullpottare under lördagen. Hammarby står för motståndet – och inte bör stockholmarna kunna ställa till det för IFK på Gamla Ullevi?

Det fanns folk, experter som trodde att Hammarby hade kraft att utmana toppen – undertecknad inte en av dessa – men de blev motbevisade fort efter den sprudlande starten. Den absoluta botten jagar fortfarande häck i häl där bakom och ner till kvalplatsen skiljer nu bara fyra pinnar, med två konkurrenter emellan.

Söderkisarna hade en bra period där man bland annat kryssade mot Elfsborg och Djurgården samt vann över Falkenberg under loppet av tre veckor, men nu senast åkte man på en rejäl käftsmäll; Örebro kom till Tele2 Arena och då skrevs förlustsiffrorna 1-2. En oväntad torsk där bristerna i såväl försvars- som anfallsspel var tydliga.

På resande fot har Hammarby varit en jobbig motståndare för många konkurrenter, men 1-6-5 är en alltför snål skörd.

Lars Fuhre och Imad Khalili ska vara i halvdant skick. Pablo Pinones-Arce alltjämt out.

Fyra raka vinster

Göteborgs enda avbräck är på Thomas Rogne. Positiva besked.

Och ja, det handlar om att återta förstaplatsen från AIK, som avverkade Häcken hemma på Nationalarenan – en vinst skulle sätta dem två pinnar före den nämnda konkurrenten. Hur avståndet blir de andra beror också på deras resultat härnäst. På toppen av kullen skulle man i alla fall stå vid händelse av en trea.

Det är svårt att tro att Blåvitt kan förlora just nu. Coach Lennartsson har fått ihop en extremt solid trupp som fortsatt prestera även efter att Lasse Vibe såldes. Galet imponerande – just nu står man på fyra vinster i följd. De två som spelats på hemmaplan; mot Häcken och Gefle vanns med 4- respektive 3-0. Över det hela har man 8-2-1 på Gamla Ullevi, 23 mål framåt och ynka tre bakåt.

Kvalitetsskillnaden ska bara vara total här. Guldjagande IFK tappar helt enkelt inte mot ett på sin höjd mediokert Hammarby i den här situationen. Oddsen på Blåvitt har redan sjunkit några punkter, men värdet finns kvar i en del spel.

Mitt val faller på Blåvitt -1,0 mål (asian handicap), vilket innebär att vi får insatsen tillbaka vid uddamålsvinst, till dubbelt.

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 20/9
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Göteborg 1,58 redbet logo
Oavgjort 4,30 redbet logo
Hammarby 6,65 nordicbet logo
Över 2,5 mål 1,82 unibet logo
Under 2,5 mål 2,06 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: