Speltips, IFK Göteborg – Örebro 2/8: Överdrivet favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 1 augusti 2015

Örebros mardrömsmatchande fortsätter, men man har stått upp bra mot topplagen och ska absolut kunna snuva serieledande Göteborg på någonting under söndagen. 

Toppen mot botten. I skrivandets stund (innan matcherna som startade under lördagen) toppar Blåvitt den allsvenska tabellen – och om de blir passerade, kan de ta tillbaka förstaplatsen vid händelse av en trea här mot Örebro.

Örebro är nästjumbo och således på det röda tabellområdet, men bara en pinne skiljer upp till kvalplatsen och detsamma till säker mark. När året summeras, då är jag helt övertygad om att ÖSK har huvudet över vattenytan och förmodligen med ett hyfsat bekvämt avstånd ner till den absoluta botten.

Lagen har faktiskt redan mötts två gånger under spelåret; första gången i Svenska Cupen-finalen och då vände Blåvitt 0-1 till 2-1 under de sista 25 minuterna. Inte lika dramatiskt var det den andra gången, då skrevs vinstsiffrorna till 2-0 på Behrn Arena.

ÖSK handikappspelas

Anser att Örebro ska ha rätt stora poängmöjligheter här. De börjar, trots att man inte vunnit på de sju senaste matcherna, se bättre och bättre ut. Inte lätt att lösa mycket bättre resultat än vad man gjort med ett så pass tufft spelschema som man ändå haft; exempelvis dubbla matcher mot Malmö, en mot Djurgården samt Elfsborg.

Trots detta har fem av de här sju matcherna slutat oavgjort och även om det inte blir så stor skillnad i tabellen av det, tyder det ändå på ett rejält uppsving. Man gjorde en helt okej prestation senast hemma mot Djurgården, även om stockholmarna skapade det mesta och det blev en 0-1-förlust.

Blåvitts formkurva pekar åt andra hållet – neråt. Lasse Vibe är såld och problemen i offensiven är tydliga; senaste allsvenska matchen förlorades med 0-1 borta mot Falkenberg och man kommer direkt från en tuff bortaresa mot Belenenses, vilken även den slutade i en uddamålstorsk. Så, det är inte bara formen som talar emot dem, utan också det täta spelschemat.

Det som talar emot Örebros chanser att kunna ställa till det på Gamla Ullevi är att mittfältspjäsen Robert Åhman-Persson är out med en avstängning. Bör dock inte påverka alltför mycket.

Oddsen i Örebros fördel har redan sjunkit en del, men värdet finns kvar. Har svårt att se dem förlora med mer än uddamålet och de spelas med det asiatiska handikappet +1,5 mål till fina 1,69x hos ComeOn.

Speltips:

Speltips: Örebro +1,5 mål asian handicap
Odds: 1,69 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:20, söndag 2/8
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Göteborg 1,44 redbet logo
Oavgjort 4,80 redbet logo
Örebro 8,60 redbet logo
Över 2,5 mål 1,73 redbet logo
Under 2,5 mål 2,16 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: