Speltips, IFK Norrköping – Djurgården 23/9: Plockar en motivationsvinst

Spelbloggare Publicerat: 23 september 2015

Motivationsskillnad bör råda när guldjagande Norrköping tar emot formsvaga Djurgården under onsdagseftermiddagen. Värden får vårt förtroende.

För ett par veckor sedan hade den här matchen kunnat vara mellan två titelkandidater – nu är det bara IFK som kan tituleras som en sådan. Skrällgänget har överträffat alla möjliga förväntningar och är placerade som tvåa i tabellen, två pinnar bakom Blåvitt, med sex matcher kvar att spela. AIK är bara ett plusmål bakom, och det är med all sannolikhet en av dessa som får stå på pallen när spelåret ska summeras.

Blåränderna från Stockholm har dippat lite smått ända sedan Haris Radetinac åkte på sin skada i somras, men fortsatte under en period att rada upp treor – om än inte på ett lika övertygande vis. När succéanfallaren Nyasha Mushekwi försvann efter derbyt mot Hammarby blev det ännu värre – en 4-2-vinst mot urusla Halmstad har nu följts upp av två raka torskar, ena borta mot Gefle och andra hemma mot Malmö.

Krossade Sundsvall senast

Nu är känslan att Djurgården till och med är borta från fajten om Europabiljetterna. Upp till fjärdeplatsen och Elfsborg skiljer fem pinnar och det blir svårt att hämta in, speciellt nu när man tappat sitt flyt och formkurvan pekar spikrakt nedåt. Med andra ord – i ingenmansland, och motivationsbrist kan således råda.

Är säkert inte varit den enda som suttit och väntat på att även Norrköping ska falla in i en formdipp och tappa gentemot den absoluta toppen, men man ser ut att kunna köra ända in i kaklet. Fyra allsvenska vinster efter varandra är plockade och nu senast städade man av Sundsvall med fantastiska 5-1 hemma, i en av årets bästa prestationer.

– … Fantastiskt. Bra fotboll, bra mål. En skön upplevelse att ta med sig men då var då och nu är nu. Nu tittar vi på kampen mot Djurgården, säger tränaren Janne Andersson till klubbens officiella hemsida inför matchen.

Ett IFK som är sylvasst för tillfället. Ett DIF vars fyra senaste insläppta mål alla borde kunnat ha undvikits. Oskärpa i försvarsspelet. Nu är titelmöjligheten borta och jag har svårt att se Blåränderna återhämta sig på tre dagar från nederlaget mot Malmö, där man faktiskt spelade helt okej men var alltför plottriga i respektive straffområde.

Ettan plockas till 1,90x.

Speltips:

Speltips: Norrköping vinner, rak etta
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, onsdag 23/9
TV:  cmorelivetva logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Norrköping 1,90 redbet logo
Oavgjort 3,85 nordicbet logo
Djurgården 4,33 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,84 unibet logo
Under 2,5 mål 2,05 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: