Speltips, IFK Norrköping – Helsingborg 24/8: Stor målpotential

Spelbloggare Publicerat: 24 augusti 2015

Allsvenskan kliver in i den avslutande tredjedelen och på Nya Parken är det toppen mot mitten. Norrköping är behov av en trea för att haka på konkurrenterna ovan och möter ett Helsingborg i bra form och då kan det bli på tal om ett målpartaj.

Genomgående bra har man kanske inte varit, men Norrköping är i min bok den, tillsammans med Djurgården, den största positiva överraskningen i årets allsvenska. Toppstriden har man varit inblandade i hela tiden, men en torsk här skulle med all sannolikhet innebära att den praktiska titelchansen närmast försvinner.

Nu är det fem pinnar upp till serieledande Blåvitt, det med en mindre match spelad, och skulle det avståndet vara intakt när det bara återstår nio matcher med tre eller fyra (beroende på resultatet i Stockholmsderbyt som spelas parallellt), då blir det tufft.

Henke Larssons Helsingborg är svajiga som tusan; omöjligt att veta var de står. Fantastiska prestationer har ständigt varvats med katastrofala sådana – ena veckan ser det ut som att man borde tillhöra toppen, den andra botten. Exempelvis vann man över just Norrköping med 3-1 i det omvända mötet, i den fjärde rundan. En topp-prestation.

Det har räckt till en plats i mittenskiktet. Sjundeplatsen innehas – de i topp sex är de som fortfarande får ses med praktisk chans på förstaplatsen. Lär vara utsatt som ett senare mål – att behålla den nuvarande platsen och avsluta på ett bra sätt.

Spelet suttit i 15/20 matcher

Defensivt har Norrköping imponerat rejält under året, men sämre börjar det se ut. Bortsett från cupmatchen mot Akropolis (vinst 5-0) förra veckan har mål släppts in i tre raka och det var oerhört nära att man faktiskt förlorade mot tabelljumbon Åtvidaberg i den senaste seriematchen – så sent som i den 93:e matchminuten kunde inhopparen Al-Hadji Kamara skicka in 1-1, vad som också blev slutresultatet.

Detta öppnar för ett offensivt starkt HIF. Anfallsparet Larsson/Simovic har växt med tiden och nu har dessutom målsprutan Rade Prica, som spelade i klubben över millennieskiftet, köpts in – en anfallare som hållit bra nivå under de senaste åren, trots sina 35 år. Lär inte starta här, men däremot få en del speltid. Gjorde de två första målen i lagets 8-1-kross mot Lunden ÖBK i cupen under torsdagen.

Mål har det blivit åt båda håll i sju av IFK:s tio hemmamatcher och i åtta av HIF:s tio bortamatcher. Det faktum att IFK är så pass pressat att vinna kan innebära att de blir lite mer framåtlutande och det ökar såklart möjligheterna för mål – åt båda håll.

1,75x känns kanske inte som de trevligaste siffrorna för BLGM – ja, men det räcker för att jag ska se värdet i spelet. Betway är det som sticker ut med oddset.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 24/8
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Norrköping 1,55 unibet logo
Oavgjort 4,33 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Helsingborg 6,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,60 mybet logo
Under 2,5 mål 2,50 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: