Speltips inför AFC Eskilstuna – IFK Göteborg 25/9: Är det här sista chansen?

Simon Pålsson Publicerat: 25 september 2017

Det kan vara sista chansen att blåsa liv i drömmen om nytt kontrakt för AFC Eskilstuna när IFK Göteborg kommer på besök till Tunavallen. Hur präglar det matchen?

Är det här sista chansen för AFC Eskilstuna?

Med sex omgångar kvar på den allsvenska säsongen är det nu eller aldrig som gäller för nykomlingen och den så omdiskuterade klubben AFC Eskilstuna. För att rädda det allsvenska kontraktet krävs en hel del poäng så här på slutet och om det ska vara realistiskt vågar vi påstå att idel segrar på hemmaplan är ett måste.

På Tunavallen har laget nämligen fördelen av att spela på ett plastbaserat underlag som de känner aningen bättre än sina motståndare. De har också vanan att slå stora lag – exempelvis Malmö FF – hemma.

Inför måndagskvällens match mot IFK Göteborg är känslan som sagt nu eller aldrig. Det som talar för hemmalaget – förutom ovan nämnda saker – är den omedelbara känslan i truppen. Efter 3-2-vinsten borta mot Örebro SK senast vet lag att de kan slå allsvenska motståndare. Den trepoängaren lär ha givit en skön självförtroendeboost till laget.

IFK Göteborg går inte att lita på

För motståndet står alltså IFK Göteborg, ett lag och en förening som inte går att lita på i nuläget. Det som skulle bli en toppstrid har i år snarare handlat om att säkra nytt kontrakt. I skrivande stund har Blåvitt åtta poäng till godo på negativ kvalplats, så det ska inte vara någon fara på taket.

Formen är dock inte särskilt bra. Vi får vrida tillbaka tiden till mitten av augusti för att hitta den senaste allsvenska vinsten för Blåvitt. Därefter har laget fem raka allsvenskam atcher utan vinst, med två tunga förluster mot 08-lagen Hammarby och Djurgården. Nu saknaS dessutom viktiga mittfältaren Vajebah Sakor, som är skadad. Tungt.

I våra ögon har hemmalaget en ganska god möjlighet här. Det stärkts inte minst av att IFK Göteborg kommer till matchen utan sina supportrar, som har valt att bojkotta. Det senaste laget som gjorde det – Malmö FF – åkte på en tung förlust på Tunavallen. Samma sak nu?

1X (AFC/oavgjort) spelas till hela 2,05 gånger degen hos bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  1X (AFC Eskilstuna/Oavgjort)
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 25/9
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: