Speltips inför AIK – Dalkurd 2/4: Ångestladdat premiärmöte

Simon Pålsson Publicerat: 28 mars 2018

AIK kliver in i den allsvenska säsongen 2018 som outsider till att plocka det där efterlängtade SM-guldet. Dalkurd å sin sida åker till Friends Arena med hopp om en premiärskräll mot AIK.

Friends Arena i Solna står värd för ett intressant möte mellan AIK och nykomlingen Dalkurd redan i premiäromgången. Med mer än 26 000 biljetter sålda dagen innan väntas en riktig publikfest med två lag som gärna inleder säsongen på ett bra sätt.

Tänk också på att Dalkurd, som har en mobil och stor supporterskara utan geografiskt kärnfäste, kommer att ha en stor klack på plats i premiären. Det kan säkert injicera spelarna med ett par droppar energi till, vilket inte skadar när en av årets tuffaste bortamatcher väntar redan i den första omgången.

Det här är hur som helst två lag med helt skilda förväntningar på sig inför säsongen. På ena sidan står ett AIK som har rustat upp laget ordentligt under hela vintern och som uttalat strävar efter SM-guldet, medan Dalkurd i egenskap av nykomling har det primära målet att klara sig kvar i Allsvenskan. Båda är därmed i behov av en stark start på säsongen för att inte minst bevisa för sig själva att de är att räkna med under 2018.

Samma visa ännu en gång

Det här är inte första gången som AIK inleder säsongen på hemmaplan mot ett motstånd som laget bara ska slå – på pappret vill säga. Vem minns inte matcherna mot Syrianska eller Halmstad de senaste säsongerna? I båda matcherna hade laget väldigt svårt att kapitalisera på sitt spelövertag och fick helt enkelt inte in bollen.

Det är egentligen inte särskilt konstigt i en premiär. Den anspänning som ligger som en blöt filt över spelarna har en större effekt än i andra matcher, det är ganska självklart. Dessutom har spelet inte satt sig på samma sätt när laget inte hunnit spela några andra allsvenska matcher tidigare under säsongen. Det gör att det ofta blir lite krampaktigt.

Just den här gången ska man inte heller förringa motståndet. Dalkurd är för det första ett starkt lag som verkligen gjort en imponerande resa upp till den allsvenska fotbollen. Det är ett lag som verkligen brinner för sitt klubbmärke och som, vad vi vågar lova, verkligen ser fram emot att få spela i svensk fotbolls finrum. Det lär synas på energin och innerligheten i mötet med AIK.

AIK må sitta på en fantastisk trupp i offensiven, men hittills har det inte lossnat och i ärlighetens namn är det inte ens självklart vilka spelare som ska få spela. Därför tror vi att AIK får leva med en lätt krampaktig inledning och att det förmodade 1-0-målet kan komma sent in i matchen.

Under 1 mål i första halvlek (asian handicap) spelas därmed till 1,81 gånger krämen hos Unibet. Det här luktar 0-0 i paus.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 1 mål, första halvlek (asian handicap)
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, måndag 2/4
TV:    cmorefotboll logo  spoartkanalen logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: