Speltips inför AIK – IFK Göteborg 22/4: Stormöte på Friends Arena

Simon Pålsson Publicerat: 21 april 2018

IFK Göteborg åker upp till Solna för att ta sig an AIK på bortaplan, en utmaning som kräver en stark insats från gästerna. Det här har alla ingredienser för att bli en riktig söndagsbatalj.

Allsvenskt stormöte på Friends Arena i Solna avslutar söndagens allsvenska matcher och det tackar vi för. Det här kan bli en väldigt intressant historia mellan AIK och IFK Göteborg.

Historiskt sett är det här matcher som nästan alltid blir väldigt jämna och som slutar med uddamålsseger åt endera håll, alternativt oavgjort efter 90 spelade minuter. De senaste säsongerna har styrkeförhållandet mellan lagen tippat över klart till AIK:s fördel, men det har visat sig spela mindre roll i just de här mötena.

Å andra sidan ska det inte underskattas att AIK på många sätt är ett bättre lag än IFK Göteborg och när laget nu dessutom får spela på hemmaplan, inför sin hemmapublik, är det klart att favoritskapet blir tydligt. Det finns dock inget värde i det raka spelet då IFK Göteborg alltid är en lurig motståndare i den här typen av matcher.

Det kan ringa åt båda håll

IFK Göteborg har haft en klar förmåga att såra AIK under de senaste säsongerna och vi får faktiskt skruva tillbaka klockan hela vägen till augusti 2014 för att hitta senaste gången som Blåvitt inte fick hål på AIK i en match. Samtidigt brukar även AIK göra mål framåt och matcherna blir med andra ord ofta målrika åt båda håll.

Inledningen på den här säsongen har varit lite upp och ner för IFK Göteborg, som nu står på sex poäng efter fyra matcher. Det är ett fullgott facit och med tanke på att Tobias Hysén, Mix Diskerud och den evigt unge Emil Salomonsson alla ser pigga ut är IFK Göteborg nu ett lag som kan såra alla möjliga. Senast fick Gustav Engvall också sluta på sin måltorka, varpå laget har ytterligare en målfarlig spelare att tillgå.

AIK å sin sida tappade poäng mot Örebro SK senast, men har i övrigt gått bra med totalt åtta poäng efter fyra matcher och så här långt ingen förlust. Hemma är laget starka, men nu saknas spetsen Tarik Elyounoussi. Det är ett avbräck både offensivt och defensivt då han besitter enormt viktiga egenskaper i presspelet.

Känslan är att det kan ringa åt båda håll här. Båda lagen göra mål spelas därför till 2,20 gånger såsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Unik: 200% upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, söndag 22/4
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: