Speltips inför AIK – Timrå IK 6/3: Äntligen dags för SHL-kval!

Simon Pålsson Publicerat: 5 mars 2017

Det är ett tufft jobb att förklara hur SHL-kvalet går till, men för den neutrala åskådaren är det fina tider nu. Varje match gäller någonting, inte minst måndagen drabbning mellan AIK och Timrå IK.

Kvantfysiken är ingenting i jämförelse med hur svårt det är att förklara kvalet till SHL den här säsongen. När säsongen nu går in i den fas som på många sätt är mest intressant känns det också svårare än någonsin att få en överblick, men låt oss försöka förklara lite snabbt.

Två hockeyallsvenska lag ska göra upp med Leksand och Rögle om två SHL-kontrakt till nästa säsong. De två bästa lagen i den hockeyallsvenska tabellen gör upp om att få möte SHL-jumbon. Det lag som förlorar finalserien – den match som avgör vem som ska få möte SHL-jumbon – får istället möte ett av de övriga kvalande hockeyallsvenska lagen i play off.

Vilket av lagen placerade 3-8 i tabellen som får den möjligheten avgörs i en kvalserie, en rak sådan. Det lag som samlar ihop flest poäng får helt enkelt möta förloraren i finalserien – alltså antingen ettan eller tvåan i Hockeyallsvenskan – i ett play off om en plats i SHL-kval mot nästjumbon i SHL.

Rörigt va? Låt oss tipsa om en förklaring som är nästan ännu bättre, den hittar du här. Hur som haver smyger slutspelsserien igång redan under måndagen och här kan vi snacka livsviktiga matcher direkt. För den neutrala åskådaren väntar idel intressanta fighter. Vårt huvudsakliga fokus hamnar den här måndagen på matchen mellan AIK och Timrå IK.

Varje poäng är livsviktig

Tack vare att AIK slutade femma i tabellen har 08-laget nu med sig en bonuspoäng in till slutspelsserien, som avgörs i fem omgångar mellan sex lag. Det handlar om att plocka hem vinsten i serien, så det går inte att ligga på latsidan. Västervik leder för övrigt med tre poäng då de slutade trea i Hockeyallsvenskan.

Nu till matchen i fråga.

Båda de här lagen är extremt jämna. Tabellplaceringen – ynka två poäng mellan lagen efter 52 spelade omgångar – talar för sig själv. Å andra sidan har AIK visat fin form på sistone, med 6-0-vinsten mot Oskarshamn i sista omgången som sticker ut lite extra. Dessförinnan hade 08-laget plockat raka segrar mot topplag som Mora, Västervik och Karlskoga. Det verkar som att laget toppat formen bra.

Riktigt lika lovande ser det inte ut för Timrås del. Ett par rätt tunga förluster på kort tid, samtidigt som spelet på bortaplan sett rätt stabbigt, gör att vi trots allt kan måla upp en ganska klar favorit här. Inför sin högljudda hemmapublik tar för givet att AIK kopplar ett bastant grepp om taktpinnen redan från sekund ett i den här matchen.

Det raka spelet på AIK väljs till 1,90 gånger pengarna hos bet365.

Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: AIK vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 6/3
TV: cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream: cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: