Speltips inför Ajax – Real Madrid 13/2: Tydligt värde presenterat

Spelbloggare Publicerat: 13 februari 2019

Vältajmat till Champions League-slutspelet har Real Madrid på allvar hittat formen. Holländska Ajax – blir de en ”walk in the park”? Det kanske vore att ta i, men mästarna ska hur som helst ses med toppchans.

Annons:

Gruppspelet som Ajax stod för i årets Champions League-upplaga är bara att höja på hatten för. Med Bayern München, Benfica och AEK Aten som motståndare förlorades inte en enda match och man hamnade precis bakom den tyska maskinen och slutspelsbiljetten var ohotad.

Hur man än vrider och vänder på det kommer Ajax emellertid slå ur underläge, oavsett motstånd som nått hit till slutspelsfasen – och nu möter de alltså ett Real Madrid som plockat hem turneringen tre år efter varandra samt vid fyra av de fem senaste tillfällena.

Givetvis kan man också argumentera för att Real Madrid är en betydligt mindre dominant maktfaktor utan Cristiano Ronaldo, som lämnade klubben för Juventus inför säsongen, och det är förstås sant. Men! Det handlar fortfarande om en av världens bästa fotbollsklubbar.

Under helgen plockade ”Marängerna” en storskalp när de på bortaplan värjde undan lokalrivalen och toppkonkurrenten Atlético Madrid med siffrorna 3-1 och nu har faktiskt titelhoppet i spanska Primera División vaknat till liv. Dessförinnan fick man 1-1 mot Barcelona på Camp Nou, i det första av två möten i Copa del Rey-semifinalen.

Real har hittat formen

Real Madrid har haft hiskeliga problem under säsongen och allt som oftast inte varit att känna igen. Nu ser vi dock – kunde tajmingen bli bättre? – att det håller på att ljusna och då borde ett mindre namnstarkt Ajax kunna städas av även på resande fot. Spiken sättas i kistan.

Som nämnt blev det en bortavinst över Atlético Madrid senast, lika mot Barcelona dessförinnan och det följde upp ytterligare fem raka vinster. Offensiven har fåtts fart på och en av de som i positiv bemärkelse stuckit ut är Karim Benzema. Fransosen har steppat upp flera nivåer. Producerar.

Medan Real Madrid tycks tajmat deras formtopp perfekt till CL-slutspelet, är situationen en helt annan hos det holländska värdskapet. De kommer från en 0-1-förlust mot Heracles, den andra torsken på tre matcher, och övrig kom med tennissiffrorna 2-6 mot Feyenoord. Greppet i den inhemska serien har tappats och PSV spurtat ifrån en bit i toppen.

En bortamatch i ett Champions League-slutspel är förstås alltid tuff, men visst borde spanjorerna ses med ännu lite större chans? Utifrån vår bedömning: en favorit att lita på här och nu.

För övrigt saknas Carel Eiting för Ajax inför matchen. Osäkert runt Frenkie de Jong samt Lisandro Magallán likaså. Real Madrids enda orosmoln är Iscos vara eller icke vara.

Fastbet presenterar oss 1,91 gånger pengarna för den raka tvåan och det köper vi direkt. Klara värdesiffror.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få 2 500 kr bonus + 100 kr gratisspel!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Real Madrid vinner, rak tvåa
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 21:00, onsdag 13/2
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.