Speltips inför Alingsås HK – IK Sävehof 30/5: Femte avgörande finalen i Handbollsligan

Simon Pålsson Publicerat: 30 maj 2019

Handbollsligan är framme vid den sista, femte, avgörande finalen i slutspelet. Alingsås HK gör upp med IK Sävehof om mästartiteln.

Annons:

Det går inte att klaga på den spänning som just nu dukas upp i finalen av Handbollsligan 2018/2019. Efter ett långt slutspel är det Alingsås HK och IK Sävehof som gör upp i finalen, som den här säsongen alltså åter spelas i bäst av fem matcher. I ett par säsonger har man provat på att köra en finalmatch, då i Scandinavium eller Malmö Arena, men nu har man alltså återgått till det mer klassiska konceptet.

Det här också visat sig vara en succé med fyllda hus i såväl Partille som i Alingsås. Som ni hör är det två orter som ligger nära varandra också, varpå finalen också är en form av rivalmöte. Det är fortsatt runt Skåne och runt Göteborg som handbollen har sitt starka fäste på herrsidan.

Hur som helst är vi efter fyra spelade finaler nu framme vid en sista, helt avgörande match. Detta efter att IK Säevhof tagit ledningen med 1-0 i matcher lördagen den 18 maj och sedan Alingsås HK vunnit två raka möten, båda lite mer målsnåla. Senast steppade IK Sävehof upp på hemmaplan och vann en galen match med 32-29 efter förlängningen. Då fick bland annat Christoffer Brännberger rött kort efter tre utvisningar.

IK Sävehof är skarpast i längden

Det går enkelt att konstatera att det här är två väldigt jämna lag och oavsett hur matcherna har sett ut, om det blir målrikt eller rena målsnåla matcher, har lagen följt varandra under matchen. Det vi däremot kan konstatera är att det är IK Sävehof som har gynnats av ett högre tempo och mer mål. Då är Partillelaget helt enkelt bättre.

I finalen, som i för sig spelas på bortaplan för IK Sävehof, tror vi att deras vilja att öppna upp matcherna, spela väldigt intensivt med bland annat fysiska spelare som Christoffer Brännberger och förmågan att kriga stärker deras chanser. I en sista, helt avgörande match är det egenskaper som ofta fäller avgörandet.

Dessutom fick vi känslan av att IK Sävehof är ett något skarpare lag senast. Då stod matchen och vägde flera gånger, men det var IK Sävehof som drog det längsta strået och vann över Alingsås HK i förlängning.

Viktor Ottosson har spelat tiotalet säsonger för IK Sävehof och gör på torsdagen sin sista match någonsin. Vi tror att han får fira det med att vinna guld. Som minst tar IK Sävehof den här finalen till förlängning.

IK Sävehof +0,5 spelas till 3,20 gånger såsen hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  IK Sävehof +0,5
Odds:  3,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway
Spelstopp:  18:10, torsdag 30/5
TV:   tvtolv logo cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo