Speltips inför Almtuna IS – AIK 22/9: Målspel i fokus

Simon Pålsson Publicerat: 20 september 2017

Målmarknaden hamnar åter i fokus inför det hockeyallsvenska mötet mellan Almtuna IS och AIK på fredagskvällen. Det går inte att undgå att det ena laget är klart mer formstarka än sina motståndare.

Trots fantastisk form och en fin premiär borta mot Tingsryd AIF i Hockeyallsvenskan är Almtuna IS klara underdogs i fredagens match mot AIK.

Laget spelar alltså sin första hemmamatch för säsongen och kommer till matchen med fem raka segrar – om vi då räknar in fyra vinster på försäsongen. Oavsett dignitet i matcherna är det en självklar boost att ha med sig inför en match.

Därtill såg laget som sagt starka ut i sin premiären mot ett visserligen ganska klent Tingsryd. 3-0 är alltid bra, speciellt på bortaplan. Det känns som att Almtuna kan bli en liten outsider i år och man bör nog inte underskattas. Det är åtminstone vår känsla.

Spel på hemmalaget

Nu väntar alltså AIK på hemmaplan och det är gästerna som får ta på sig favoritskapet. 2-1-vinsten mot IK Pantern var i för sig ett fint kvitto på att en hel del bitar redan är på plats, men det finns fortfarande på tok för många frågetecken kring AIK. Under försäsongen radade laget upp förluster – bland annat en hemma mot just Almtuna – och spelmässigt finns det mer att kräva.

Som neutral åskådare finns det dock all anledning att se fram emot just det här mötet. Det brukar nämligen bli både jämna, tuffa och målrika tillställningar när de här båda lagen möts. 6-4, 2-3 och 5-6 är resultatraden i de senaste hockeyallsvenska mötena. Märk väl att AIK har tre raka segrar i tävlingssammanhang.

Vi tror att Almtuna blir en tuff nöt att knäcka här. Formen, hemmaplansfördelen, försäsongsvinsten (och det psykologiska övertag den ger inför den här matchen) är alla faktorer som talar för en fin insats från hemmalaget. Därtill tror vi på en öppen historia. Det här kan bli kul!

Almtuna IS över 2 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,79 gånger insatsen hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid två hemmamål.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Almtuna IS över 2 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,79 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 22/9
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: