Speltips inför Almtuna IS – AIK 14/3: Nu ska slutspelsserien avgöras!

Simon Pålsson Publicerat: 13 mars 2017

Almtuna IS har inte längre några drömmar om att nå SHL till nästa säsong, men laget vill troligen spela för sin heder i den sista omgången mot AIK, som å sin sida hoppas vinna slutsspelsserien.

Fyra omgångar är spelade i slutspelsserien, den kvalserie som spelas mellan lag 3-8 i Hockeyallsvenskan. Efter att ha tre vinster och en förlängningsförlust har AIK satt sig själva i förarsätet inför den avgörande omgången.

Allt 08-laget behöver göra i det här läget är att försvara sin ledning i serien. Det handlar helt enkelt om att hålla Västerviks IK bakom sig. I skrivande stund – inför den sista omgången – har båda lagen 11 inspelade poäng. Med tanke på att det bara är seriesegraren som går vidare är det bara den placeringen som betyder något.

Det som gör att AIK trots allt sitter i förarsätet är målskillnaden, som är ett mål bättre än Västerviks. Därtill har AIK gjort ett mål mer, vilket betyder att Västervik måste gå om AIK i antalet gjorda mål för att vinna om lagen slutar på exakt samma målskillnad och vinner sina respektive matcher i den sista omgången. Krångligt? Inte särskilt. AIK behöver helt enkelt vinna sin match med minst samma marginal som Västervik för att garanterat hålla sig kvar i toppen.

Almtuna har ställt till det förr

Trots att slutspelsserien och hela säsongen är körd för Almtuna är det inget lag som ska underskattas. Den har säsongen har Almtuna vunnit två av fyra matcher mot AIK. Samtliga matcher har slutat med minst fem mål och varit riktiga målfester, men med tanke på den ångeststämning som lär prägla den här matchen känns en sådan matchutveckling föga trolig här.

Tänk också på att Almtuna sprattlat till under den här slutspelsserien. Hemma mot Västervik tog laget tre poäng efter en stabil 3-1-seger. I övrigt har laget haft mycket stolpe ut och förlorat tre matcher med uddamålet. Därmed finns det en viss oro inför den här matchen – kan Almtuna verkligen motivera sig? Känslan är att det trots allt finns en hel del stolthet i laget. Det är aldrig roligt att behöva se ett annat lag fira på ens hemmaplan och därför litar vi blint på att Almtuna spretar emot så mycket det bara går.

Det kan till och med vara så att Almtuna – som alltså kan spela helt avslappnat – blir svårknäckta för ett mer ångestfyllt och pressat AIK. Det är värt att ta i beaktande.

Vår känsla är inte att det här blir någon sprudlande historia, snarare tvärtom. AIK går inledningsvis för att vinna matchen, men kommer såklart att följa händelserna i Västerviks match. Det här kan mycket väl bli en målskillnadshistoria, varpå matchbilden kan komma att påverkas av resultat i konkurrenternas match. Vad vi känner oss övertygade om är att Almtuna inte ska underskattas. Lagets samtliga matcher i slutspelsserien har slutat med max fem mål, något som ytterligare stärker det spel vi tänker presentera.

Under 5,5 mål (ordinarie tid) till 1,78 gånger pengarna hos Bethard känns som ett bra spel i det här läget.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 14/3
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: