Speltips inför Arsenal – Vitoria Guimaraes 24/10: ”Walk in the park” i Europa League

Spelbloggare Publicerat: 24 oktober 2019

Ett b-betonat Arsenal har tagit Europa League med storm hittills och lär försöka korta ned processen mot portugisiska Vitoria Guimaraes på Emirates Stadium. En favorit att lita på?

Annons:

Måndagsmatchen tillika 0-1-förlusten mot Sheffield United i benen och derby mot Crystal Palace väntande under söndagen. Det finns mycket annat att ta hänsyn till för Arsenal – och det här blir således en äkta mittemellanmatch.

Men hur mycket förändrar det, kontra om spelschemat varit mer lättsamt? Relativt lite eftersom Arsenal redan spelat ett starkt b-betonat lag under Europa League-gruppspelet och kommer fortsätta i samma stil.

Och i detta b-betonade Arsenal har flera av spelarna på allvar stärkt sina positioner i spelartruppen efter en 3-0-kross av Eintracht Frankfurt borta och en 4-0-dito av Standard Liége hemma. Luktar redan nu förstaplats, slutspel och väl där en bra lott. Gillar starkt vad de visat upp, kanske till och med mer än det ordinarie ”Gunners”.

Annat är det med Vitoria Guimaraes, som förlorat de två första EL-matcherna och dessutom utan mål framåt; 0-2 mot Standard Liége och 0-1 mot Frankfurt. Annars, vad är Guimaraes för typ av lag? Ett av de mer slagkraftiga i Portugal – de löste ju trots allt ut en Europa League-plats och är placerade fyra nu – men upp till de traditionella storklubbarna är kvalitetsgapet betydande.

Annons:

Imponerande insatser i EL

Yngre pjäser och ett par äldre, mer erfarna. Mesut Özil får (mest sannolikt) chansen. Det b-betonade Arsenal är det facto rätt spännande och på alla sätt sätt och vis närmare a-ditot än i flera andra klubbar. Ganska hård konkurrens, vilket är en extra morot för spelarna som tar plats på planen – att de faktiskt kan bli startaktuella även i EL.

Under de två inledande EL-matcherna har ”Gunners” varit helt dominanta, 7-0 över dubbla matcher, och nu möter de ett sämre motstånd. Tror därför att de kan göra processen kort; vinna stabilt och helst med större siffror. Europa League-slutspelsplatsen ska, i praktiken, säkras.

Hård press på Vitoria Guimaraes, såklart. De har kanske varit bättre än resultaten vill antyda, dubbla förluster och utan mål framåt, men saknar uppenbarligen spets för att på allvar utmana i den här typen av matcher. Tredje raka förlusten, tack och adjö redan nu?

Vårt speltips blir Arsenal -1,5 mål (asian handicap) till 1,79 gånger degen hos Bethard. Spelet sitter då om de vinner med minst två baljors marginal.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Arsenal -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, torsdag 24/10
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: