Speltips inför Aston Villa – Cardiff City 10/4: Toppmöte i Championship

Simon Pålsson Publicerat: 9 april 2018

Aston Villa och Cardiff City är två av en handfull lag som just nu har en reell chans att nå direktplatsen till Premier League i Championship. Båda lagen är därmed på jakt efter tre poäng i tisdagskvällens möte mellan lagen.

I skuggan av Champions League bjuds det även på ett intressant möte i det engelska ligasystemet på tisdagskvällen när två topplag i Championship gör upp om tre oerhört viktiga poäng. Med bara fem-sex omgångar kvar att spela finns det verkligen ingen tid att spilla för varken Aston Villa eller Cardiff City.

I skrivande stund ser det bäst ut för Cardiff City, som fortfarande har häng på Wolverhampton i toppen av tabellen, men som allra främst behöver rikta in sig på att hålla Fulham bakom sig hela vägen in i mål. Just nu ligger laget på direktplats till Premier League med två poäng och en match mindre spelad till godo på närmast jagande lag. Kort därefter finns även Aston Villa, som i händelse av seger här kan krympa sitt avstånd upp till direktplatsen till fyra poäng.

Således är tisdagens match verkligen en sådan som båda lagen går ut för att vinna och där krysset visserligen kan vara bra för att det innebär att en toppkonkurrent tappar poäng, men där det samtidigt inte räcker till i konkurrensen med andra topplag. Det finns ingenting att spara på här. Det är tre poäng som gäller.

Öppen matchbild att vänta

Med sådana förutsättningar borde bara matchen kunna arta sig på ett sätt. Det här är dessutom två erkänt starka offensiva lag, som trivs bra som bollförande, chansskapande lag i sina matcher. Det i sig lär sätta sin prägel på matchen, men än viktigare är som sagt att båda lagen behöver tre poäng. Därmed förväntar vi oss två lag som trycker på och där ett mål åt endera håll verkligen sätter fart på hela tillställningen. Ett målspel känns med andra ord självklart.

Hemmalaget saknar tre spelare, nämligen Alan Hutton, Jed Steer och Christopher Samba. Hos gästerna är Jazz Richards och Joe Ralls otillgängliga på grund av skador. På det hela taget sätter båda lagen starka startelvor på banan och där finns inga större ursäkter på förhand.

Här blickar vi direkt mot målmarknaden, men stannar vid att båda lagen ska göra mål. 1-1 är verkligen inte ett osannolikt resultat.

Båda lagen göra mål spelas till hela 2,00 gånger krämen hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (Upp till 1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  20:45, tisdag 10/4
TV:   tv3sport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: