Speltips inför Aston Villa – Middlesbrough 15/5: Returmöte i playoff-semifinalen

Simon Pålsson Publicerat: 15 maj 2018

Aston Villa sitter i förarsätet inför returmötet med Middlesbrough i playoff-semifinalen till Premier League. Här är ångesten uppskruvad på väldiga nivåer när en finalplats ligger i potten.

Det är sannerligen tunga saker som står på spel när Aston Villa och Middlesbrough gör upp på tisdagskvällen. I potten ligger en plats till playoff-finalen i Championship, det som också brukar kallas världens kanske allra mest värdefulla match. Åtminstone potentiellt sett.

Det handlar då såklart om att skillnaderna mellan att spela i Premier League och Championship är så extremt stora, inte minst vad gäller den ekonomiska biten. Bara tv-avtalet skiljer sig enormt mycket mellan de olika serierna och den klubb som kvalificerar sig för spel i Premier League får ett rejält skjut i kassan och sätter ordentlig fart på sin egen omsättning. Det frigör såklart många möjligheter inför framtiden.

Aston Villa och Middlesbrough har båda gjort starka säsonger i Championship och har därigenom kvalificerat sig för playoff, som inleds med semifinaler innan kvalfinalen på Wembley Stadium. Semifinalerna spelas i dubbelmöten och där har Aston Villa nu övertaget efter en tung 1-0-seger på bortaplan senast. Det gör att det sannerligen är hemmalaget som sitter i förarsätet inför returen på Villa Park.

Ingen sprudlande historia direkt

Räkna därför med ordentliga nivåer ångest i tisdagens match. Det här är två lag som båda kan tänka sig att offra både det ena och det andra för att vinna, samtidigt som förutsättningarna efter det första mötet gör att gästande Middlesbrough helt enkelt måste framåt. Å andra sidan vill gästerna inte riskera för mycket inledningsvis, varpå vi tänker oss en ganska försiktig inledning på matchen.

Aston Villa har imponerat under året och är med sina 42 insläppta det tredje bästa defensiva laget i hela Championship. Bara Wolverhampton och Cardiff City – som båda redan är klara för Premier League – släppte in färre mål under säsongen. På hemmaplan har laget bara 2 förluster på 23 matcher och Villa Park har verkligen blivit en borg, någonting som kan vara skönt att luta sig mot i tisdagens ångestfyllda match.

Det här är på många sätt fotboll när den är som bäst och därför rekommenderas alla att bänka sig i tv-soffan för att se matchen. Middlesbrough lär trycka på mer och mer, men inledningsvis tänker vi oss två försiktiga lag. Aston Villa har bara släppt in ett mål på sina fyra senaste hemmamatcher och är erkänt starka just där.

Neil aylor och Axel Tuanzebe missar för hemmalaget, som också kan få klara sig utan Ahmed Elmohamady som gick av senast. Rudy Gestede missar för gästerna, där även Daniel Ayala är osäker till spel. Om något försvagar detta lagen främst offensivt.

Under 1 mål, första halvlek (asian handicap) blir vårt speltips till 1,66 gånger pengarna hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid ett mål i första halvlek.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 1 mål, första halvlek (asian handicap)
Odds:  1,66 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, tisdag 15/5
TV:    tv3sport logo
Stream:    viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.