Speltips inför Astralis – G2 Esports 13/5: Slutspel i ESL One Road to Rio

Simon Pålsson Publicerat: 13 maj 2020

ESL One Road to Rio är framme vid sina semifinaler på övre halvan, och danska Astralis är en av favoriterna inför avgörandet. Den 13 maj 2020 möter man G2 Esports.

  Coolbet har feta odds på CS:GO!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

I grunden är det här ett möte som har allting man kan tänka sig av en match på förhand, och baserat på hur båda lagen har presterat hittills känns det också som att man tar den här turneringen ESL One Road to Rio på allvar.

ESL One Road to Rio har annars fått lite slack från folk som tycker att det inte känns så hett, men med en okej prispott och fina rankingpoäng i potten ska det alltid tas på allvar när sådana här turneringar spelas.

Det är också viktigt att positionera sig bra i den här turneringen för att kunna få spela årets enda major till hösten. Men visst, de flesta hade väl tänkt sig att spela DreamHack vid den här tiden, och då befinna sig på LAN i stället för i cybervärlden för att spela sina matcher.

Men Astralis är ett av lagen som har hanterat det här bra, och har varit starka online de sista månaderna. Man vann också gruppen med sex vinster på sju omgångar, och ser urstarka ut. Förlusten mot Ninjas in Pyjamas var med väldigt liten marginal och är ingenting vi lägger för stor vikt vid. Nu möter man G2 Esports, som var en bra bit efter FaZe Clan i sin grupp.

Astralis är alltid heta

Astralis är ett danskt lag som sista åren verkligen etablerat sig som ett av världens bästa lag, och så sent som för ett par veckor sedan stod man som världsetta. Nu är man i stället världstvåa och det får man ändå säga är ett bra bevis på vilken hög nivå man håller.

G2 Esports är faktiskt rankade sexa i världen, men det är frågan om inte det är lite missvisande? Laget vann fyra av sju omgångar i gruppspelet i ESL One Road to Rio, och förlorade mot svagare lag som North och mousesports. Då ska man få det väldigt tufft mot ett bättre lag som Astralis.

Astralis har 5-1 i vinster mot G2 Esports och det säger det mesta. Här tror vi också att motivationen kommer vara på topp, samtidigt som danskarna står som hemmalag. Det är alltså Astralis som sätter spelordningen. En stor fördel.

Astralis vinner spelas till 1,36 gånger krämen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Astralis vinner
Odds: 1,36
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:00, onsdag 13/5
TV:  unibet logo
Stream:  unibet logo

 
Annons:


Annons:


Annons:

Annons: