Speltips inför Astralis – North 20/5: Klasskillnad i DreamHack Masters

Simon Pålsson Publicerat: 20 maj 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det råder ingen som helst tvekan om att Astralis gäller som klara favoriter mot North i den andra omgången av DreamHack Masters Spring.

  hos unibet hittar du bäst odds på vårt speltips – rygga här!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är lika bra att vi förtydligar det rakt ut direkt – men DreamHack Masters Spring spelas såklart inte som vanligt den här sommaren eller våren, eller vad ni nu kallar maj månad. Det som var tänkt att vara ett stort LAN har i stället blivit en onlineturnering rakt igenom.

Det innebär också att DreamHack Masters Spring spelas med en tydligare regional indelning, och att Europa isoleras för att spela för sig själv. Det innebär tuffare krav för de europeiska lagen, eftersom det är här de bästa CS-lagen i världen huserar.

För oss som älskar att följa CS:GO via Twitch spelar det ingen större roll, då matcherna i DreamHack Masters Spring spelas. Det ligger också 160 000 dollar i prispotten varpå lagen i Europa rimligen tar det på allvar.

Det ska sägas att gruppspelet i Grupp A inleds redan på tisdagen, men vi publicerar detta speltips innan vi vet hur det går i den första omgången. Det är för att vi känner oss väldigt säkra på vad vi kan förvänta oss av Astralis.

Efter helgens finalvinst i Road to Rio har man skaffat sig platsen som världsetta, och formen är bevisligen väldigt god. Det ska mycket till för att den har försvunnit inför onsdagens möte med North.

Astralis vinner enkelt

Astralis var urstarka rakt igenom hela ESL One Road to Rio, och växlade verkligen upp när det var dags för slutspel. Man är den typen av lag som har en extra nivå i sig, som man tar fram i trängda lägen och då det verkligen behövs.

Så som upplägget är i DreamHack Masters Spring gäller det att verkligen vara på gång direkt, eftersom bara ettan från grupperna går till den övre halvan av slutspelsträdet. Det är en stor fördel inför slutspelet – och med en så stor prispott tänker Astralis försöka vinna.

Nu möter man det stabila laget North, som dock inte har på den absolut högsta världstoppen att göra. Det här är ett lag som Astralis ska slå de flesta dagarna i veckan, och nu känner vi oss som sagt säkra på att såväl form som motivation är på plats.

Astralis -1,5 maps spelas till 1,65 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Astralis -1,5 maps
Odds: 1,65
Bolag: Unibet
Spelstopp: 17:30, onsdag 20/5
TV:  unibet logo
Stream:  unibet logo